112
GASILCI
HITRE POVEZAVE

KLIC NA 112
PRVI POSREDOVALCI
DEFIBRILATOR
DOHODNINA
INTERVENCIJE
PREVENTIVA
PODPIRAJO NAS

VPRAŠAJTE NAS

KONTAKT

Kontaktni podatki:
PGD Cerklje
Cesta v Polico 41
4207 Cerklje

tel. Poveljnik:
041/706-252
(Janez)

tel. Predsednik:
041/378 - 826 (Marjan)

 

 

Vaje in izobraževanja 2010 in 2011

 

TEČAJ ZA SODNIKA
5. 12. 2011

V mesecu oktobru in novembru je v okviru gasilske zveze Mestne občine Kranj potekal tečaj za sodnika gasilskih in gasilsko-športnih disciplin. Tečaja so se udeležili tudi člani našega društva. Čestitamo jim za trud in opravljen izpit.


NENAPOVEDANA VAJA
26. 11. 2011

26. 11. so ob 17:50 zapiskali pozivniki. Na srečo je šlo le za nenapovedano vajo po točkovniku GZ Cerklje. V vaji smo sodelovali gasilci PGD Cerklje in PGD Zgornji Brnik. S skupnimi močmi smo uspešno pogasili požar na podstrešju gospodarsko-stanovanjskega objekta poleg tega pa smo z ohlajanjem zaščitili ostali del objekta.

       


EVAKUACIJA VRTCA MURENČKI
17. 11. 2011

Gasilci skrbimo tudi za varnost naših najmlajših, zato smo v sodelovanju z vzgojiteljicami vrtca Murenčki organizirali vajo evakuacije.
Predpostavljali smo, da je zagorelo v kuhinji vrtca. V ognju je ostala ujeta kuharca, ki smo jo uspešno rešili iz gorečega objekta, kot tudi vse otroke.
Na vaji smo postopali kot bi v primeru požara in ugotovili, da so tako gasilci kot osebje vrtca dobro pripravljeni na morebitno nevarnost.

Po koncu vaje so si otroci ogledali vozila in opremo, tisti bolj radovedni pa so opremo tudi preizkusili.

 Zahvaljujemo se vzgojiteljicam iz vrtca, ki so prispevale fotografije.

Nekaj o dogodku in kaj vse so otroci počeli v mesecu požarne varnosti pa si lahko preberete tudi na spletni strani vrtca.

       

 


NOČNA VAJA
9. 11. 2011

V začetku novembra smo izvedli nočno vajo po točkovniku Gasilske Zveze Cerklje. Na vaji kjer je zagorelo gospodarsko poslopje smo izvedli zunanji in notranji napad ter pri tem rešili ponesrečeno osebo. Zadostno količino vode smo zagotovili s pomočjo motorne brizgalne.

       


SEKTORSKA VAJA V SPOMIN NA TOMAŽA PLEVELA
29. 10. 2011

Ob koncu meseca požarne varnosti so gasilci PGD Zalog organizirali sektorsko vajo v spomin na Tomaža Plevela. Tudi letos smo se odzvali povabilu in s tremi vozili sodelovali na vaji. Skupaj s člani iz ostalih društev iz GZ Cerklje smo pogasili  požar na gospodarskem objektu.

        

 


VAJA:
24.8.2011

V sredo 24.8.2011 smo izvedli vajo po točkovniku GZ Cerkje. Na kraju smo ugotovili, da gori v notranjosti objekta. Na objekt smo izvedli več napadov od tega dva notranja. V močno zadimljenem objektu smo našli poškodovanca in jeklenko ter ju odnesli na varno. Za potrebe gašenja in napajanja cistern smo vodo črpali iz hidranta in požarnega bazena. S tem smo obnovili tudi delo z motorno črpalko.

   


IZOBRAŽEVANJE
12. 5. 2011

V mesecu aprilu je v prostorih PGD Cerklje potekal tečaj za strojnika, ki ga je organizirala GZ Cerklje. Tečaj so zaključili 7.5., s testom in praktičnimi vajami. Tečaja se je udeležilo osem članov našega društva. Za opravljen tečaj jim čestitamo.

Poveljnik

   


VAJA: POŽAR V OBJEKTU

Gasilci PGD Cerklje smo v četrtek, 5.5. organizirali vajo, na kateri smo  operativni člani, ki imamo opravljen tečaj za delo z izolirnimi dihalnimi aparati vadili vstope v prostor, v katerem je bil tokrat poleg dima tudi ogenj.
Slike z vaje  najdete v galeriji.

   


TEMATSKA VAJA
18. 4. 2011

V ponedeljek, 18. aprila 2011, je pred gasilskim domom v Cerkljah potekala tematska vaja Gasilske zveze Cerklje, na kateri je sodelovalo 8 društev. Pod vodstvom PGD Cerklje in PGD Zgornji Brnik so operativni gasilci PGD Lahovče, PGD Spodnji Brnik, PGD Šenturška Gora, PGD Štefanja Gora, PGD Velesovo in PGD Zalog pregledali orodje in opremo v vozilih, obnovili delo z motorno brizgalno ter vstopali v močno zadimljen prostor, v katerem se nahaja ponesrečenec.

Slike z vaje si lahko pogledate v galeriji. 

 

   

...več slik.


IZOBRAŽEVANJE
9. 4. 2011

V preteklem času je v okviru GZ Cerklje potekal nadaljevalni tečaj za gasilca. Tečaja sta se udeležila dva člana našega društva in ga tudi uspešno opravila. Čestitamo!

Poveljnik

   

...več slik.


IZOBRAŽEVANJE
19. 1. 2011

Med 12. in 15.  januarjem se  je 5 gasilcev PGD Cerklje udeležilo usposabljanja za varno delo z motorno žago v Postojni. Vsi člani so uspešno pridobili specialnost, za kar jim tudi čestitamo.

PoveljnikIZOBRAŽEVANJA V OBODBJU MED 1.12.2009 in 1.12.2010
13.12.2010

Operativni člani PGD Cerklje smo v obdobju od 1.12.2009 do 1.12.2010 opravili kar nekaj usposabljanj. Poleg rednih vaj v gasilskem društvu so operativni člani izpopolnjevali svoje znanje tudi v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje RS na Igu in s tem pridobili nekatere specialnosti.

 

USPOSABLJANJA ŠTEVILO OPERATIVNIH ČLANOV
Specialnost uporabnika radijskih postaj 10 članov
Specialnost nosilec izolirnega dihalnega aparata (IDA) 6 članov (december 2009), 4 člani (2010)
Obnovitveni tečaj specilanosti IDA 3 člani
Specialnost predavatelj 1 član
Usposabljanje za varno delo z motorno žago 2 člana
Gašenje notranjih požarov - hot fire trening modul A 8 članov
Specialnost nevarne snovi 4 člani

 

Poleg tega so 4 člani uspešno opravili tudi tečaj za vodjo enote  (gasilskega častnika), dva člana pa sta opravila osnovni tečaj za gasilca.

PoveljnikNENAPOVEDANA VAJA
Datum: 25. 11. 2010
Vrsta nesreče:
Požari in eksplozije
Vozila:
Jeep, Kerax, , Kombi
Število operativcev:

V četrtek, 25. 11. 2010 je bila skladno s točkovnikom GZ Cerklje izvedena nenapovedana vaja za PGD cerklje in PGD Zgornji Brnik. Predpostavljeno je bilo, da gori gospodarsko-stanovanjski objekt. V stanovanjskem objektu se je nahajal ponesrečenec, dobili pa smo tudi informacijo, da se v gospodarskem poslopju nahaja rezervna jekelnka z gospodinjskim plinom. Gasilci smo kljub močni zadimljenosti našli in oskrbeli ponesrečenca, hitro iznesli jeklenko ter pogasili ogenj.

     

...več slik.