112
GASILCI
HITRE POVEZAVE

KLIC NA 112
PRVI POSREDOVALCI
DEFIBRILATOR
DOHODNINA
INTERVENCIJE
PREVENTIVA
PODPIRAJO NAS

VPRAŠAJTE NAS

KONTAKT

Kontaktni podatki:
PGD Cerklje
Cesta v Polico 41
4207 Cerklje

tel. Poveljnik:
041/706-252
(Janez)

tel. Predsednik:
041/378 - 826 (Marjan)

 

 

Vaje in izobraževanja 2016

 

Sektorska vaja v spomin na Tomaža Plevela
6. 11. 2016

V soboto, 5. novembra, je v organizaciji PGD Zalog potekala Sektorska vaja v spomin na Tomaža Plevela, na kateri smo sodelovala društva iz GZ Cerklje in PGD Komenda. Predpostavljeno je bilo, da je zagorelo v treh objektih, v njih pa so bile pogrešane 4 osebe. Gasilci smo našli in oskrbeli poškodovane osebe, pogasili požar in zavarovali sosednje objekte.

           


Preizkus novih žag in opreme za razrez pločevine
1. 11. 2016

V sredo​,​ 26. 10.​,​ smo imeli gasilci PGD Cerklje in Zgornji Brnik nočno vajo, na kateri smo preizkusili novo opremo – sabljasto žago »lisičji rep«. Na intervencijah se je že večkrat izkazalo, da bi nam taka žaga​ ​pri strehah s pločevinasto kritino prišla zelo prav. Z njo bomo lahko izdelovali odprtine skozi različne materiale​, odrezali različne prepreke ter s tem omogočili lažje in varnejše delo gasilcev.

         


TEČAJ ZA INŠTRUKTORJA
9. 10. 2016

Med 6. in 8. oktobrom je v ICZR na Igu potekal tečaj za specialnost inštruktor. Tečaja se je udeležil tudi naš član ter ga uspešno opravil.

Za uspešno opravljen tečaj mu čestitamo!

HOT FIRE TRENING MODUL B
1
. 10. 2016

27. in 28. septembra je  v ICZR na Igu potekal tečaj za  gašenje notranjih požarov modul B. Tečaja sta se udeležila 2 naša člana ter ga uspešno opravila.

Za uspešno opravljen tečaj jima čestitamo!

HOT FIRE TRENING MODUL C
6. 9. 2016

Od 31. 8. do 2. 9.  je v ICZR na Igu potekal tečaj za gašenje notranjih požarov modul C. Tečaja sta se udeležila tudi dva naša člana ter ga uspešno opravila. 

Za uspešno opravljen tečaj jima čestitamo!


Obnovitev licenc prvih posredovalcev
7. 6. 2016

V začetku junija je preteklo eno leto, odkar smo prvi posredovalci iz PGD Cerklje obnavljali in pridobivali licence za prve posredovalce. Ker je licenco treba obnavljati vsako leto, smo imeli v ponedeljek, 6. 6. 2016, kratek obnovitveni tečaj in preizkus znanja v organizaciji NMP Kranj. Najprej je dr. Mohor s sodelavci pripravil kratko predavanje za obnovitev znanja, njegovi sodelavci pa so nato pokazali še temeljne postopke oživljanja pri otroku in odraslem. Nato smo bili na vrsti mi, da pokažemo svoje znanje. 19 gasilcev je uspešno opravilo teoretični in praktični del preizkusa in tako za eno leto podaljšalo licenco za prve posredovalce.


Gasilci - prvi posredovalci PGD Cerklje bomo torej še naprej aktivirani s strani dežurnega zdravnika NMP Kranj ob sumu na zastoj srca, sumu tujka v zgornjih dihalih, sumu na hudo zunanjo krvavitev in pri hudi bolečini v prsnem košu.

               

Ek ipi NMP Kranj se zahvaljujemo za izvedbo tečaja in preizkusa znanja, gasilcem pa čestitamo za uspešno obnovitev licenc za prve posredovalce!


Vaja: Požar v delavnici Slatnar Carbon
26. 5. 2016

V sredo, 25. 05. smo bili okrog 20. ure gasilci PGD Cerklje in PGD Zgornji Brnik obveščeni o požaru v proizvodnem objektu podjetja Slatnar Carbon. Na kraju smo ugotovili, da je zagorel stroj, požar pa se je zaradi velike količine olja hitro razširil po  delavnici in na podstrešje. V požaru sta bili pogrešani dve osebi, ki smo ju našli in predali v oskrbo prvim posredovalcem. S hitrim in učinkovitim posredovanjem, nam je ogenj uspelo hitro pogasiti, pri tem pa nam je pred ognjem uspelo obvarovati tudi nove skakalne smuči Slatnar Carbon.

     


HOT FIRE TRENING MODUL A
15. 5. 2016

V aprilu je v ICZR v Sežani potekal tečaj za gašenje notranjih požarov modul A. Tečaja se je udeležil tudi naš član ter ga uspešno opravil. 

Za uspešno opravljen tečaj mu čestitamo!


Nadaljevalni tečaj za gasilca
23. 4. 2016

V marcu in aprilu je v prostorih PGD Cerklje potekal nadaljevalni tečaj za gasilca, ki ga je organizirala Gasilska zveza Cerklje. Teoretični del tečaja se je marca zaključil s testom, 23. aprila pa so se udeleženci spoznali z obravnavano tematiko in opremo še na praktičnem delu.

Tečaja se je udeležilo in ga tudi uspešno opravilo 6 naših članov, za kar jim čestitamo.  


Tematska vaja
23. 3. 2016

V sredo, 23. 3. smo imeli gasilci PGD Cerklje tematsko vajo po točkovniku GZ Cerklje. Za lažje in bolj kvalitetno delo smo se razdelili v več skupin. Ena skupina je najprej ponovila osnove prve pomoči in temeljne postopke oživljanja z uporabo avtomatskega defibrilatorja in dihalnega balona. Druga skupina si je najprej ogledala orodje in opremo v vozilu GVC 16/25 in jo tudi preizkusila, tretja skupina pa je preverila in preizkusila orodje in opremo v vozilu GVC 24/50. Skupine so se nato zamenjale, tako da smo vsi predelali vse tri sklope.


Vaja: plinska jeklenka
24. 2. 2016

Gasilci se pri svojem delu pogosto srečujemo z nevarnimi snovmi in predmeti, pri katerih je treba znati pravilno ukrepati. V ta namen smo eno izmed sred posvetili vaji s plinsko jeklenko. Ukvarjali smo se z jeklenko iz katere je uhajal plin, ki je nato zagorel. Naučili smo se pravilnega pristopa z ohlajanjem, ohlajanja jeklenke z razpršenim curkom in postopka, kako jeklenko varno zapremo.