112
GASILCI
HITRE POVEZAVE

KLIC NA 112
PRVI POSREDOVALCI
DEFIBRILATOR
DOHODNINA
INTERVENCIJE
PREVENTIVA
PODPIRAJO NAS

VPRAŠAJTE NAS

KONTAKT

Kontaktni podatki:
PGD Cerklje
Cesta v Polico 41
4207 Cerklje

tel. Poveljnik:
041/706-252
(Janez)

tel. Predsednik:
041/378 - 826 (Marjan)

 

 

Člani društva


Članska slika

2007
 
Foto: Pavel Korbar

2012

Foto: Pavel Korbar

Operativni člani

Mladina

V PGD Cerklje se že vrsto let skrbi za gasilski podmladek. Trenutno se gasilskih vaj udeležuje okoli trideset otrok med sedmim in petnajstim letom.

 

V spomladanskem času se prvič po novem letu dobimo na gasilskih vajah, kjer vadimo vozle, se učimo prvo pomoč in gasilska znanja za orientacijo. Že kar nekaj let se z vsaj eno ekipo uvrstimo naprej na regijsko tekmovanje. V mesecu maju se pripravljamo na vsakoletni Barletov memorial, ki ga organizira naše društvo. Tudi tam posegamo po medaljah.

Pred poletnimi počitnicami se vsi skupaj zberemo in s pico nagradimo otroke za njihove uspehe na tekmovanjih. Med poletjem se ponavadi ne srečujemo na gasilskem dvorišču, ker se večinoma vsi odpravimo z družinami na morje.

Po počitnicah pa se v jesenskem času pripravljamo na dve tekmovanji, in sicer na vajo za Hacetov memorial ter kviz, na katerem se tudi vsako leto uvrščamo med najboljše.

Kljub vsemu učenju za tekmovanja pa si vzamemo čas za igro in sprostitev. Tako nas je letos gasilska zveza Cerklje peljala na izlet v rudnik Mežica, lansko leto smo se s pionirji iz Šenturške Gore odpravili na kopanje v Atlantis, leto prej pa smo šli na izlet v Tamar. V prednovoletnem času se zopet zberemo vsi in se ob pici družimo ter zaželimo srečno ter uspešno leto, ki je pred nami.

Vedno smo veseli novih članov, tako da otroci in mladina, ki bi se radi naučili gasilskih veščin, lepo povabljeni na vaje.