112
GASILCI
HITRE POVEZAVE

KLIC NA 112
PRVI POSREDOVALCI
DEFIBRILATOR
DOHODNINA
INTERVENCIJE
PREVENTIVA
PODPIRAJO NAS

VPRAŠAJTE NAS

KONTAKT

Kontaktni podatki:
PGD Cerklje
Cesta v Polico 41
4207 Cerklje

tel. Poveljnik:
041/706-252
(Janez)

tel. Predsednik:
041/378 - 826 (Marjan)

 

 

Novice in dogodki

 

REGIJSKO TEKMOVANJE IZ ORIENTACIJE
19. 6. 2013

V soboto, 15. junija 2013, je v Gorjah pri Bledu potekalo regijsko tekmovanje iz orientacije za gasilsko mladino. Udeležilo se ga je 5 ekip iz našega društva.

Dosegli so naslednja mesta:
Pionirji 8. mesto
Pionirke 13. mesto
Mladinci 11. mesto
Mladinke 13. mesto in
Pripravnice 7. mesto

Vsem ekipam čestitamo za dosežene rezultate!


26. BARLETOV MEMORIAL
2. 6. 2013

Kljub slabim obetom, je vreme 1. junija 2013 zdržalo in nam omogočilo izvedbo 26. Barletovega memoriala. Tekmovanja v spomin na starosto slovenskega gasilstva, ki ga PGD Cerklje že vrsto let organizira pred osnovno šolo v Cerkljah, se je udeležilo 86 ekip iz 21 društev. Tudi tokrat so ekipe pokazale svojo pripravljenost, moč in spretnost v kategorijah: člani, članice, mladina do 11 let, mladina 12 do 15 let in v črpanju vode za rekord.  Poleg priprav na tekmovanje so ekipe potrebovale še kanček športne sreče in rezultati so bili sledeči:

Člani:
1.      
mesto: PGD Zgornji Brnik 1
2.      
mesto: PGD Sp. Brnik Vopovlje 3
3.      
mesto: PGD Zgornji Brnik 2

Članice:
1.       mesto:  PGD Prebačevo – Hrastje 1
2.      
mesto: PGD Zgornji Brnik 1
3.      
mesto: PGD Britof 1

Mladina do 11 let:
1.       mesto: PGD Dekani 1
2.      
mesto:  PGD Trboje 1
3.      
mesto: PGD Voglje 2

Mladina 12 - 15 let:
1.       mesto: PGD Lahovče 1
2.       mesto: PGD Cerklje 3
3.       mesto: PGD Zalog 1

Rekord (največ načrpane vode):
1.      
mesto: PGD Hotemaže 1
2.      
mesto: PGD Štefanja Gora 1
3.      
mesto: PGD Zgornji Brnik 1

OSTALI REZULTATI V PRILOGAH:

  Rezultati člani  
  Rezultati članice  
  Rezultati  mladina do 11 let  
Rezultati  mladina 12 do 15 let
  Rezultati  rekord  

Društvo z največ osvojenimi točkami vsako leto prejme tudi pokal Občine Cerklje. Že tretje leto zapored je šel pokal v roke domačega društva, PGD Cerklje.

 Vsem ekipam čestitamo za dosežene rezultate in se jim zahvaljujemo za udeležbo. Upamo, da se prihodnje leto zopet vidimo!


     


PRIPRAVE NA BARLETOV MEMORIAL
30. 5. 2013

Priprave na Barletov memorial so v polnem teku. Člani PGD Cerklje smo že uredili in narisali poligon in pripravili potrebno orodje. Orodje smo tudi preizkusili in s tem povadili za sobotno tekmovanje.

Naročili smo kar se da lepo vreme, zato upamo da se vidimo v čim večjem številu!

Vabljeni!

     


Jožovih 70
21. 5. 2013

V soboto je svoj okrogli jubilej praznoval naš član Jože. Ob vstopu v novo desetletje smo mu čestitali tudi člani PGD Cerklje in mu ob tej priložnosti postavili primerno okrašen mlaj.

     


6. ORIENTACIJSKI TEK GZ CERKLJE
20. 5. 2013

V soboto, 18. 5. je v okolici fazanerije potekal 6. orientacijski tek GZ Cerklje. Udeležilo se ga je tudi 11 ekip iz našega društva, ki so se odlično odrezale. Med njimi so pionirji, mladinke in pripravnice osvojili prvo mesto, pionirke in mladinci drugo mesto, še ena ekipa mladincev  in ena ekipa mladink pa tretje mesto.

REZULTATI:
Pionirji in pionirke
Mladinci in mladinke
Pripravnice in pripravniki

Vsem ekipam čestitamo za trud in dosežene rezultate!

     


ČISTILNA AKCIJA
19. 4. 2013

V soboto, 20. aprila 2013, bo v Občini Cerklje potekala čistilna akcija, pri kateri bomo sodelovali tudi člani PGD Cerklje. Zbor za člane bo ob 7:50 pred gasilskim domom.

Vabljeni!


Skupščina GZ Cerklje
28.3. 2013

V torek, 26. 3. 2013, je v prostorih PGD Cerklje potekala skupščina Gasilske zveze Cerklje, ki so se je udeležili tudi predstavniki našega društva. Na skupščini so bila najprej podana poročila o delu v preteklem letu, nato pa so sledile volitve novih organov, saj je starim potekel mandat. Predsednik g. Jože Žlebir in poveljnik g. Blaž Kaplenik sta obdržala funkciji, v upravnem odboru pa je prišlo le do manjših sprememb. Ob koncu so se za dosedanje delo zahvalili bivšemu predsedniku častnega razsodišča GZ Cerklje, g. Ivanu Baseju in bivšemu tajniku GZ Cerklje, g. Matjažu Jagodicu (oba člana PGD Cerklje). Posebno zahvalo za razumevanje in podporo so namenili tudi g. Francu Čebulju, županu Občine Cerklje.

                       


Poveljnik PGD Cerklje prejemnik Bronastega znaka Civilne zaščite
13. 3. 2013

Poveljnik Janez Basej je prejel Bronasti znak Civilne zaščite, kot priznanje za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči. Priznanje je bilo podeljeno na regijski slovesnosti, ki je potekala v Škofji Loki dne 13. marca.

     


Snežne razmere, nedelja 24. februar
1. 3. 2013

Gasilci PGD Cerklje smo v nedeljo, 24. februarja, ko je zapadla večja količina snega, s terenskim vozilom preverili prevoznost cest in dostopnost do višje ležečih področij v občini Cerklje. Cesti Stiška vas - Ambrož in Grad - Štefanja gora sta bili težko prevozni. Največjo oviro na zasneženi in težko prevozni cesti do spodnje postaje žičnice Krvavec so povzročala vozila (brez pogona na vsa kolesa ali snežnih verig) in avtobusi, ki so obtičali na vozišču.

Vsem udeležencem v prometu zato polagamo na srce, naj upoštevajo opozorila, da se ob slabih zimskih razmerah ne odpravljajo od doma, če to ni nujno potrebno. S tem ogrožajo sebe in druge udeležence, ob tem pa lahko tudi otežijo oziroma onemogočijo dostopnost intervencijskih služb v primeru nesreč.

     


Obisk učencev Osnovne šole Davorina Jenka
26. 2. 2013

Prejšnji teden so naš gasilski dom obiskali učenci Osnovne šole Davorina Jenka. Razkazali smo jim dom ter vozni park z opremo. Seveda so otroci pokazali največ zanimanja za naše novo vozilo, ob koncu pa so nam zastavili kar nekaj vprašanj, na katera smo z veseljem odgovorili.

<stran: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 >