112
GASILCI
HITRE POVEZAVE

KLIC NA 112
PRVI POSREDOVALCI
DEFIBRILATOR
DOHODNINA
INTERVENCIJE
PREVENTIVA
PODPIRAJO NAS

VPRAŠAJTE NAS

KONTAKT

Kontaktni podatki:
PGD Cerklje
Cesta v Polico 41
4207 Cerklje

tel. Poveljnik:
041/706-252
(Janez)

tel. Predsednik:
041/378 - 826 (Marjan)

 

 

Novice in dogodki

 

OBČNI ZBOR
15. 1. 2014

Redni občni zbor bo v soboto, 25. 1. 2014 ob 19. uri v prostorih PGD Cerklje.

Člani vljudno vabljeni!

 


PREUREJANJE GARDEROBE IN PLESKANJE KOMANDNE SOBE
4. 1. 2014

Člani PGD Cerklje smo aktivno začeli novo leto. Že prve dni smo se lotili urejanja garderobe in komandne sobe. Oba prostora smo pospravili in prepleskali. Garderobo smo tudi preuredili tako, da smo nekatera stojala za zaščitne obleke postavili ob stene in s tem pridobili več prostora. 

   


PREDNOVOLETNO DRUŽENJE
30. 12. 2013

Ob koncu leta smo tudi gasilci PGD Cerklje pripravili srečanje za najbolj aktivne in delavne člane. V soboto, 28.12., smo popoldne pogostili pionirje in mladince, ki so si čas krajšali z ustvarjanjem in igrami, zvečer pa smo se ob hrani in pijači družili še operativni člani in člani upravnega in nadzornega odbora.


NAJ PRAZNIKI ZAŽARIJO, NE ZAGORIJO!
18. 12. 2013

 V božično-novoletnem času si praznično razpoloženje pričaramo z okraski, lučkami, svečami, kurjenjem kamina itd. Da bodo prazniki zares prijetni in nam ostali v lepem spominu, moramo poskrbeti tudi za varnost. Okraski se lahko hitro vnamejo, še posebno v bližini virov toplote, zato je potrebna previdnost pri uporabi. Če okraskov in virov toplote nimamo pod nadzorom (ko gremo od doma, spat) priporočamo, da vse okraske in lučke izključimo iz električnega omrežja in ugasnemo sveče.  
 

Naj vam naštejemo nekaj najpomembnejših nasvetov, več pa si lahko pogledate v prilogah in naši rubriki Nasveti za ukrepanje..

-         
Smrečice naj bodo postavljene tako, da ne ovirajo vhodov in izhodov iz prostora.
-         
Naravne smrečice naj imajo vedno dovolj vode, saj so suhe iglice zelo vnetljive.
-         
Umetna smrečica in okraski naj bodo, če se le da, narejeni iz težko gorljivih materialov.
-         
Okraski in darila naj bodo odmaknjeni od virov toplote.
-         
Lučke naj bodo narejene po ustreznem standardu. Pri uporabi upoštevajmo navodila proizvajalca.
-         
Pred namestitvijo lučk preverimo kable, da ne pride do kratkega stika. Prav tako moramo biti pozorni, da ne preobremenimo vtičnic.
-         
Preden gremo od doma ali spat izklopimo lučke.
-          Sveč ne postavljamo v bližino gorljivih materialov ali drugih virov toplote.
-         
Postavimo jih na ravno, trdno in negorljivo površino in v primerno posodo.
-         
Sveče naj nikoli ne gorijo brez nadzora. Preden odidemo od doma ali spat sveče obvezno pogasimo!

Kako hitro se požar razvije si poglejte v priloženem posnetku.

Da bi se med prazniki izognili kakšnim nevšečnostim, vam prilagamo nekaj najpomembnejših nasvetov pri okraševanju, kuhanju in peki, uporabi pirotehnike in še kaj. Upoštevajte nasvete, ker bodo pripomogli k temu, da bodo vaši prazniki bolj varni.


-    plakat Naj prazniki zažarijo, ne zagorijo!
-    zgibanka Naj prazniki zažarijo, ne zagorijo!

vir: URSZ

Več nasvetov za boljšo požarno varnost  si lahko preberete v priporočilih in navodilih, ki jih najdete na naši spletni strani, v rubriki  Nasveti za ukrepanje.


IZLET PIONIRJEV
29. 11. 2013

Ob koncu uspešnega tekmovalnega leta je Gasilska zveza Cerklje za pionirje in pionirke organizirala izlet v Posavje. Pionirji, pionirke in njihovi mentorji iz celotne zveze so se na izlet podali v soboto, 23. 11. 2013. Najprej so si v Kulturnem domu Krško ogledali krajši film o delovanju Nuklearne elektrarne Krško. Nato so si le-to od zunaj tudi ogledali. Pot so nadaljevali z obiskom slikovitega gradu Rajhenburg, kjer so v vodenem ogledu izvedeli veliko o gradu, rodbini Rajhenburg in menihih Trapistih, ki so nekaj časa bivali na gradu. Izlet je bil zelo zanimiv in poučen, ob vsem tem pa so se tudi zabavali.

   


KOLEDAR 2014
27. 11. 2013

Spoštovani občani, leto je zopet naokrog. Kot vsa leta vas bodo v prihodnjih dneh obiskali člani PGD Cerklje s koledarji in vas poprosili za prostovoljne prispevke. Zbrani prispevki bodo namenjeni za delovanje društva, usposabljanje operativnih članov ter nakup opreme in  za zagotavljanje vaše in naše varnosti.

Za vaš prispevek se vam že vnaprej lepo zahvaljujemo.


V letošnjem letu se s prošnjo za donatorstvo zopet obračamo tudi na podjetja. Podjetniki, ki bi bili pripravljeni prispevati del sredstev ter se s tem zapisati med podpornike na naši spletni strani, si lahko več o tem preberete v priloženi datoteki.

UO PGD Cerklje


14. regijski kviz GZ Gorenjske
9. 11. 2013

V soboto, 9. 11. 2013, je na OŠ Josipa Vandota v Kranjski Gori potekal 14. regijski kviz mladine GZ Gorenjske. Tekmovanja so se udeležile tudi 4 ekipe iz PGD Cerklje. Pionirji so dosegli 9. in 16. mesto, mladinci pa 5. in 9. mesto.

Ekipam čestitamo za dosežene rezultate. 

Neuradni rezultati kviza GZ Gorenjske


Kviz GZ Cerklje
26. 10. 2013

V soboto, 26. 10. 2013, je v gasilskem domu v Cerkljah potekal kviz GZ Cerklje, na katerem je sodelovalo 42 ekip iz vseh društev v zvezi. PGD Cerklje je zastopalo 12 ekip, ki so se odlično odrezale. Dosegle so 4 prva, 3 druga in tretje mesto. Po dve najboljši ekipi v absolutni razvrstitvi v kategoriji pionirjev in mladincev pa sta se uvrstili na regijsko tekmovanje.

Vsem ekipam čestitamo za dosežene rezultate!

Rezultati kviza GZ Cerklje.

     


TEKMOVANJE GZ GORENJSKE
14. 10. 2013

V soboto, 5.10. 2013, sta se ekipi pionirjev in pionirk PGD Cerklje udeležili regijskega tekmovanja v Tržiču. Pionirke so dosegle odlično 5. mesto, pionirji pa 24. mesto.

Teden dni kasneje se je na regijskem tekmovanju v Kranju pomerila še ekipa članov B in dosegla 10. mesto. Ekipam čestitamo za uspešne nastope!

Podrobnejše rezultate si lahko ogledate v prilogi.  

Rezultati tekmovanja GZ Gorenjske - člani
Rezultati tekmovanja GZ Gorenjske - mladina


OKTOBER – MESEC POŽARNE VARNOSTI
1. 10. 2013

Letošnje geslo meseca oktobra je: ZAČETNI POŽAR LAHKO POGASITE SAMI.


Kot vsako leto je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije ter Slovenskim združenjem za požarno varstvo pripravila vrsto aktivnosti s področja varstva pred požarom.

Namen letošnjega projekta je posredovanje informacije, da lahko posameznik začetni požar po svojih močeh in zmožnostih z ustreznim ukrepanjem pogasi oziroma prepreči njegov razvoj.

Za gašenje začetnega požara se lahko uporabijo različna priročna gasilna sredstva ali pa naprave za gašenje začetnih požarov, kot je gasilnik.

Namen je tudi predstaviti prednosti, ki jih pri gašenju začetnega požara nudijo gasilniki, motiviranje po uvajanju gasilnikov v stanovanjske objekte in osebna vozila ter usposabljanje prebivalcev za pravilno izbiro in učinkovito uporabo gasilnikov. Poudarek je namenjen tudi navodilu, da če posameznik ne more pogasiti začetnega požara, pokliče številko 112.


-    plakat Gašenje začetnih požarov
-    zgibanka Gasilnik v osebno vozilo
-    zgibanka Gašenje začetnih požarov v gospodinjstvu

O uporabi in načinih gašenja z gasilnikom si lahko preberete tudi v priporočilih in navodilih za prebivalce, ki jih najdete na naši spletni strani, v rubriki  Nasveti za ukrepanje.


vir: URSZR

<stran: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 >