112
GASILCI
HITRE POVEZAVE

KLIC NA 112
PRVI POSREDOVALCI
DEFIBRILATOR
DOHODNINA
INTERVENCIJE
PREVENTIVA
PODPIRAJO NAS

VPRAŠAJTE NAS

KONTAKT

Kontaktni podatki:
PGD Cerklje
Cesta v Polico 41
4207 Cerklje

tel. Poveljnik:
041/706-252
(Janez)

tel. Predsednik:
041/378 - 826 (Marjan)

 

 

Novice in dogodki

 

ČISTILNA AKCIJA  
14. 4. 2014

V soboto, 5. aprila, je v Občini Cerklje potekala čistilna akcija. Pri čiščenju smo sodelovali tudi člani PGD Cerklje, ki smo čistili ob cesti Cerklje - Zalog in Cerklje - Vašca - Letališče.

Hvala vsem za udeležbo!


sandijevih 40
23. 3. 2014

V nedeljo je v novo desetletje vstopil naš član Sandi. Ob njegovem jubileju smo mu gasilci PGD Cerklje postavili gasilsko okrašen mlaj, nato pa smo se v gasilskem domu skupaj poveselili.

     


Donacije z dobrodelne predstave  za nove črpalke
14. 3. 2014

Zahvaljujemo se vsem, ki ste se udeležili torkove dobrodelne predstave in tako podprli gasilce iz GZ Cerklje. Poleg izkupička od prodaje vstopnic so sredstva prispevali še sponzorji in Občina Cerklje. Z zbranim denarjem bo GZ Cerklje kupila nove motorne črpalke in jih razdelila posameznim društvom.

Več o tem v spodnjem članku:


DOBRODELNA GLEDALIŠKA PREDSTAVA ZA GASILCE
3. 3. 2014

Vabimo vas v kulturni hram Ignacija Borštnika
Cerklje, kjer bo v torek, 11. marca 2014, ob 20.00 uri potekala komedija "Moja nit je rdeča".


Dobrodelno gledališko komedijo pod geslom ODDOLŽIMO SE GASILCEM Z UDELEŽBO NA DOBRODELNI GLEDALIŠKI PREDSTAVI organizirata Občina Cerklje na Gorenjskem in Kulturno društvo Češnjica v sodelovanju s klovneso Evo Š. Maurer, ki se je v čast in zahvalo prostovoljnim gasilcem občine Cerklje na Gorenjskem za svoj nastop odpovedala honorarju.

                                                                                                                                                                                                                                                          Foto: Urška Boljkovac

Gasilci iz društev v Gasilski zvezi Cerklje smo se cel teden v težkih in nevarnih razmerah spopadli z žledom, ki je objel naše ceste in domove in tako skrbeli za prevoznost cest in varnost vseh občanov. Ob tem je nastalo tudi veliko stroškov, zato bodo sredstva, zbrana z nakupom vstopnic, še kako dobrodošla.

Vstopnice lahko dobite tudi pri nas na telefonski številki 041 378 826 ali info@pgd-cerklje.si . Število vstopnic je omejeno.

Več o predstavi si lahko preberete tukaj.


Štefanovih 30
13. 2. 2014

V preteklem tednu je naš član Štefan praznoval okrogli jubilej. Ob prazniku smo mu voščili tudi gasilci PGD Cerklje. Ker smo bili večino časa na terenu, drevesa pa polomljena in zamrznjena, smo mu namesto mlaja postavili le primerno opremljen znak.   


Obisk učencev OŠ Davorina Jenka
12. 2. 2014

V torek, 11.2. 2014, so nas ob mednarodnem dnevu številke 112 obiskali učenci OŠ Davorina Jenka. Gasilci PGD Cerklje smo jim razkazali gasilski dom, vozila in opremo, s katero razpolagamo. Na kratko smo jim predstavili svoje delo in demonstrirali postopek od klica na številko 112 do izvoza iz gasilskega doma. Ob tem smo prikazali tudi oblačenje v gasilsko zaščitno obleko in komunikacijo z regijskim centorm prek radijskih postaj.

Upamo, da smo svoje delo približali mladim in s tem še koga navdušili nad gasilstvom.

           


11.2., mednarodni dan številke 112
11. 2. 2014

Zakaj ravno 11. Februar? Ni potrebno veliko truda, da opazite, da se v zapisu 11. 2. skriva številka 112 in s tem tudi odgovor, zakaj je ravno 11. 2. izbran za mednarodni dan številke za klic v sili.

 

Klic na števliko 112 je brezplačen, na njej pa smo dosegljivi gasilci, nujna medicinska pomoč, nujna veterinarska pomoč, gorske in jamarske službe itd.

Ko pokličete na številko 112, se v klicnem centru prikaže tudi lokacija s katere kličete. To je v nujnih primerih zelo pomembno, če oseba ki potrebuje pomoč ne more ali ne zna povedati kje se nahaja. V Sloveniji je omogočeno tudi pošiljanje SMS- sporočil na številko 112, kar je zelo pomembno predvsem za gluhe in naglušne ljudi.

KO KLIČETE NA ŠTEVILKO 112, POVEJTE:
    - KDO kliče
    - KAJ se je zgodilo
    - KJE  se je zgodilo
    - KOLIKO je ponesrečencev
    - kakšne so POŠKODBE 
    - kakšne so OKOLIŠČINE na kraju nesreče
    - kakšno POMOČ potrebujete.


Več o klicu na 112 si lahko preberete v naši rubriki Klic na 112.

Vir: http://www.sos112.si


Poročilo intervencij zaradi snegoloma
8. 2. 2014

Gasilci PGD Cerklje smo v tednu od 1.2. do 7. 2.2014 posredovali več kot 70-krat na celotnem območju Občine Cerklje. Približno 65 ur smo prebili na terenu, dodatnih 30 ur, ko nismo bili dejansko na terenu pa smo v gasilskem domu čistili in pripravljali orodje in opremo za naslednja posredovanja. Najbolj kritični so bili prvi dnevi, ko nam je za spanje ostalo le 4-5 ur na noč. Skupno je na vseh intervencijah posredovalo okoli 1000 gasilcev, ki smo bili razdeljeni v več ekip, tako da smo lahko posredovali na različnih lokacijah hkrati. Samo gasilci PGD Cerklje smo prevozili več kot 900 kilometrov, odstranjenih pa je bilo več kot 300 dreves in nešteto vej.  Trudili smo se tudi z obveščanjem o dogajanju na naši spletni strani. Glede na to, da je bilo na terenu ogromno dela in več ekip hkrati, smo poslikali zgolj nekaj primerov, ki si jih lahko ogledate v naši galeriji.

     

Na terenu so bila tudi ostala društva iz GZ Cerklje. Gasilci PGD Zgornji Brnik so sodelovali pri odstranjevanju posledic po celotni občini, največ dela pa so imeli na cesti Cerkljanska dobrava – Viševca. Gasilci PGD Šenturška Gora so posredovali na svojem terenu in tudi pri čiščenju ceste Grad - Ravne. Gasilci PGD Štefanja Gora so prav tako posredovali na svojem terenu, na cesti Grad - Štefanja Gora in pa na cesti Štefanja Gora - Možjanca. Gasilci PGD Spodnji Brnik so pomagali odstranjevati posledice na cesti Cerkljanska Dobrava - Viševca. Gasilci PGD Zalog in PGD Velesovo pa so se trudili vzdrževati ceste na njihovem območju. Pri odpravljanju posledic so nam pomagali tudi delavci cestnega podjetja, kmetje z mehanizacijo in posamezni občani, za kar se jim lepo zahvaljujemo. Prav tako se zahvaljujemo tudi nekaterim delodajalcem za razumevanje.

 

Največ težav so povzročale ceste Grad - Ravne - Ambrož, Grad - žičnica Krvavec, Vašca - letališče, letališče - Praprotna Polica, Zalog - Cerkljanska Dobrava in Zalog - Jurčkova Dobrava - Viševca in pa gozdna cesta Poženik - Flegarija. Na teh cestah je bilo potrebno dnevno odstraniti več kot 10 dreves, na cesti Poženik - Flegarija in Jurčkova Dobrava - Viševca pa je bilo skupno odstranjenih več kot 100 dreves.

Nekatere ceste, ki vodijo skozi gozd so bile občasno tudi zaprte. Zaradi nenehnega podiranja dreves in padanja vej je bila vožnja po teh cestah zelo nevarna, saj so drevesa ogrožala življenja gasilcev in ostalih voznikov. Voznikom se zahvaljujemo za razumevanje in potrpežljivost, čeprav so bili med njimi tudi nekateri, ki so zapore prečkali in s tem ogrozili svoja življenja in seveda življenja gasilcev in reševalcev v primeru, da bi prišlo do nesreče.

 

Za konec ne moremo brez tega, da se gasilci PGD Cerklje ne bi zahvalili redkim občanom, ki so očitno videli in razumeli v kakšnih težkih pogojih so posredovali gasilci, vlagali vse svoje moči in s tem tudi ogrožali svoja življenja pri odstranjevanju posledic snegoloma. Zato HVALA vsem, ki ste na kakršen koli način (s hrano, kavo, čajem, sokom ali pa tudi samo z iskreno zahvalo) podprli gasilce. Zahvaljujemo se tudi Kmečkemu turizmu Prenje, kjer so v ponedeljek poskrbeli za topel obrok, v četrtek pa za okusno suho malico in Red Bull puncam, ki so pripeljale energijske napitke.

     

V soboto, 8. 2. 2014, se je stanje umirilo, tako da smo lahko generalno očistili vozila in opremo ter prostore v gasilskem domu.

                 

Predvsem pa gre zahvala vsem operativnim članom, ki ste v preteklem tednu opravili ogromno delo in s svojo požrtvovalnostjo ter skoraj neprestano prisotnostjo v gasilskem domu in na terenu pripomogli k hitremu odstranjevanju posledic naravne nesreče in odločilno prispevali k normalizaciji razmer!

 


OBČNI ZBOR
26. 1. 2014

Kot običajno je bila zadnja januarska sobota, 25. 1. 2014, namenjena izvedbi rednega občnega zbora PGD Cerklje. Na občnem zboru so predsednik, poveljinik, blagajnik, mentor mladine in predsednik nadzornega odbora predstavili poročila o preteklem letu 2013.

V letu 2013 smo si člani PGD Cerklje malo oddahnili, saj smo v letu 2012 dokončali večji projekt - nabavo GVC 16/25 in izvedbo 120. obletnice ustanovitve društva. Seveda pa v tem času nismo počivali. Ves čas smo se usposabljali in izpopolnjevali naše znanje, skrbeli za opremo in varnost občanov. Urejali smo okolico in prostore v gasilskem domu, poskrbeli pa smo tudi za druženje. Pohvaliti moramo tudi našo mladino, ki se je v preteklem letu na tekmovanjih odlično odrezala.

Občni zbor smo sklenili s potrditvijo načrtov za letošnje leto in upanjem, da bo vsaj tako uspešno kot prejšnje.

     

Leto 2013 v številkah
- 39 intervencij
- 491 skupno sodelujočih članov na intervencijah, povprečno 12,5 člana
- več kot 1000 prostovoljnih ur na intervencijah
- 12 opravljenih vaj s svojo tematiko
- 6 gasilcev je opravilo nadaljevaljni tečaj za gasilca
- 11 specialnosti (2x inštruktor, 1x tehnični reševalec, 5x gašenje notranjih požarov modl B, 3x usposabljanje za delo s helikopterjem)
- več kot 1000 objavljenih fotografij na spletni strani
- skoraj 45.000 ogledov spletne strani
- skoraj 10.000 ogledov na youtube kanalu

Med drugim pa nam ni uspelo prešteti vseh prostovoljnih ur, ki so jih člani prispevali za vsa usposabljanja, skrb za opremo, urejanje doma in okolice ter ostalih del, zaradi katerih vse stvari delujejo tako kot morajo.


PLESKANJE HODNIKA
18. 1. 2014

Deževno vreme je bilo kot nalašč za to, da so se nekateri člani zopet lotili pleskanja doma. Potem ko smo v preteklih mesecih prepleskali garaže, delavnico, garderobo in komandno sobo, smo se tokrat lotili še hodnika. Sedaj so vsi glavni prostori prepleskani in barvno usklajeni.

   

<stran: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 >