112
GASILCI
HITRE POVEZAVE

KLIC NA 112
PRVI POSREDOVALCI
DEFIBRILATOR
DOHODNINA
INTERVENCIJE
PREVENTIVA
PODPIRAJO NAS

VPRAŠAJTE NAS

KONTAKT

Kontaktni podatki:
PGD Cerklje
Cesta v Polico 41
4207 Cerklje

tel. Poveljnik:
041/706-252
(Janez)

tel. Predsednik:
041/378 - 826 (Marjan)

 

 

Novice in dogodki

 

Začetek izvajanja nalog prvih posredovalcev - 13. 7. 2014
10. 7. 2014

Gasilska zveza Cerklje na Gorenjskem se je že pred časom pridružila pilotskemu projektu učinkovitejše uporabe avtomatskega eksternega defibrilatorja na območju občine Cerklje na Gorenjskem. Namen projekta je zmanjšati čas do nudenja prve pomoči življenjsko ogroženim osebam pri sumu na srčni zastoj, sumu tujka v zgornjih dihalih, sumu na hudo zunanjo krvavitev in pri hudi bolečini v prsnem košu. Reševalno vozilo NMP Kranj v dobrih voznih razmerah na območje občine Cerklje pripelje v dobrih trinajstih minutah, kar je lahko pri srčnem zastoju že prepozno, saj se možnost preživetja vsako minuto zmanjša za 10 - 12%. Z aktiviranjem prvih posredovalcev iz PGD Cerklje za celotno občino in PGD Štefanja Gora za območje Štefanje Gore, pa bi se čas prihoda na kraj močno skrajšal, s tem pa bi se povečala možnost preživetja.

V sklopu projekta smo organizirali kakovostno usposabljanje prvih posredovalcev. Usposabljanje je bilo izvedeno pod vodstvom in s sodelovanjem Dr. Mitja Mohorja in njegove ekipe iz enote nujne medicinske pomoči iz Kranja. Usposabljanje je uspešno zaključilo 24 operativnih gasilcev iz PGD Cerklje in 7 operativnih gasilcev iz PGD Štefanja Gora. Obe gasilski enoti imata ustrezno opremo nameščeno v terenskih vozilih in seveda tudi znanje za opravljanje novih nalog, ki jim sledijo.

Na podlagi podpisanega dogovora med Občino Cerklje, URSZR Izpostavo Kranj, Zdravstvenim domom Kranj, Gasilsko zvezo Cerklje, poveljnikom občinskega štaba CZ Cerklje in z obema gasilskima enotama smo se odločili, da bo začetek izvajanja nalog prvih posredovalcev 13. 7. 2014.

Za občane se spremeni samo to, da jim bo po klicu na številko 112 najprej prihitelo na pomoč gasilsko vozilo s prvimi posredovalci z znanjem nudenja prve pomoči in s kakovostno opremo. Hkrati pa bo tudi aktivirano tudi reševalno vozilo nujne medicinske pomoči z dežurnim zdravnikom in reševalci. Občane in svojce, ki se bodo nahajali na kraju dogodka naprošamo, da sprejmejo pomoč teh prvih posredovalcev oziroma prostovoljnih gasilcev, ki so se za te naloge dobro pripravili in so tudi brezpogojno darovali svoj prosti čas za usposabljanje in za pomoč drugim. Življenje največ šteje!

Poveljnik Gasilske zveze Cerklje
Blaž Kaplenik


Gasilska delavnica - Oratorij 2014
7. 7. 2014

Tudi letos smo prvi teden julija v gasilskem domu gostili otroke s cerkljanskega oratorija. Na gasilski delavnici smo gasilci PGD Cerklje otrokom predstavili svoje delo in opremo, sami pa so lahko preizkusili čelade in korakali v gasilskih škornjih. Na koncu so se preizkusili še v špricanju in gasilskih igrah.

     


15. orientacijski pohod GZ Gorenjske  
9. 6. 2014

V soboto, 7. junija 2014, je na Brezjah pri Tržiču potekal 15. orentacijski pohod GZ Gorenjske za gasilsko mladino. Udeležile so se ga 4 ekipe iz našega društva.
Pionirji so dosegli 11., pionirke 16., mladinke 13. in pripravnice 10. mesto.

Rezultati

Vsem ekipam čestitamo za dosežene rezultate!


OBISK OTROK IZ VRTCA MURENČKI  
4. 6. 2014

V sredo, 4. 6. so nas obiskali otroci z vrtca Murenčki Cerklje. Tokrat sta nas obiskali kar dve skupini hkrati, mucki in metuljčki. Otrokom in njihovim vzgojiteljicam smo razkazali gasilski dom, vozila in opremo, nad katero so bili vsi zelo navdušeni. Seveda ni šlo brez poizkušanja gasilskih oblek in čelad ter špricanja. Glede na njihovo navdušenje se nam za prihodnost gasilstva ni bati.

     


27. BARLETOV MEMORIAL
3. 6. 2014

V soboto, 31. 5. 2014. se je pred Osnovno šolo Davorina Jenka Cerklje odvijal že 27. Barletov memorial. PGD Cerklje že vrsto let to tekmovanje organizira v spomin na Frana Barleta, starosto slovenskega gasilstva. Tokrat se je tekmovanja udeležilo 70 ekip iz 18 društev, pomerile pa so se v petih kategorijah: mladina do 11 let, mladina 12 - 15 let, članice, člani in črpanje vode za rekord. Kombinacija pripravljenosti, znanja, moči in športne sreče je ekipam prinesla sledeče rezultate:

REZULTATI 
Mladina do 11 let 
Mladina 12 do 15 let
  Člani 
  Članice 
  Pokal občine 
  Rekord 

Vaja mladina do 11 let

Vaja mladina 12 do 15 let

Vaja člani in članice

Pokal občine Cerklje, ki ga prejme društvo z največ osvojenimi točkami, je tokrat z velikim naskokom osvojilo domače društvo, PGD Cerklje.

Vsem ekipam čestitamo za dosežene rezultate in se jim zahvaljujemo za udeležbo. Upamo, da se prihodnje leto srečamo v še večjem številu.

     


7. ORIENTACIJSKI TEK GZ CERKLJE
 25. 5. 2014

V soboto, 24. 5. je na Štefanji Gori potekal 7. orientacijski tek GZ Cerklje. Udeležilo se ga je tudi 13 ekip iz našega društva, ki so se odlično odrezale. Na tekmovanju so pionirji, mladinke, pripravnice in pripravniki osvojili prvo mesto, pionirke drugo in pionirji tretje mesto.

REZULTATI

Vsem ekipam čestitamo za trud in dosežene rezultate!


OGLED GRS BRNIK
 24. 5. 2014

Gasilci PGD Cerklje smo bili danes, 24. 5., na ogledu gasilsko reševalne službe na Letališču Brnik. Na ogled nas je povabil Aleš, eden od zaposlenih v tej enoti in hkrati naš član. Kolegi so nas lepo sprejeli, nam opisali njihovo delo in predstavili opremo ter prostore. Seveda je bil poudarek na njihovi najnovejši pridobitvi, gasilskem vozilu Rosenbauer Panther 6x6 HRET. Gre za zelo zmogljivo 40-tonsko vozilo, ki ga poganja Volvov motor z močjo dobrih 700KM, s katerim doseže hitrost do 115 km/h. V vozilu se nahaja 12000 l vode, 1500 l penila in 250 kg prahu za gašenje, hidravlično orodje za tehnično reševanje, dva visokotlačna navijaka in tudi dve termo kameri vgrajeni na teleskopski roki in strehi vozila. Vozilo je opremljeno tudi z dvižno teleskopsko roko z monitorjem in s konico za prebijanje trupa letala za gašenje notranjih požarov. Za še večje navdušenje nas je Aleš z novim Pantherjem zapeljal na testno vožnjo po letališču.

Gasilci PGD Cerklje se zahvaljujemo za gostoljuben sprejem in trud pri predstavitvi letališča, enote in vozila ter se priporočamo, da vse skupaj ponovimo ob kakšni drugi priložnosti - novi pridobitvi.

     


ČIŠČENJE GASILSKEGA DOMA
 10. 5. 2014

V soboto, 10. 5., smo člani PGD Cerklje čistili gasilski dom. Prostore smo pomedli in pomili, posesali smo pajčevine, pomili okna in spolirali tla.

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za udeležbo!


OBISK OTROK IZ VRTCA MURENČKI  
17. 4. 2014

Marca so nas obiskali otroci iz vrtca Murenčki v Cerkljah. Gasilci smo jih seznanili s svojim delom ter jim razkazali gasilski dom, vozila in opremo. Otroci so se lahko tudi sami povzpeli v gasilsko vozilo in poprijeli za ročnik. Na koncu so se vsi skupaj slikali z gasilcem in se malo posladkali.


ČISTILNA AKCIJA  
14. 4. 2014

V soboto, 5. aprila, je v Občini Cerklje potekala čistilna akcija. Pri čiščenju smo sodelovali tudi člani PGD Cerklje, ki smo čistili ob cesti Cerklje - Zalog in Cerklje - Vašca - Letališče.

Hvala vsem za udeležbo!

<stran: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 >