112
GASILCI
HITRE POVEZAVE

KLIC NA 112
PRVI POSREDOVALCI
DEFIBRILATOR
DOHODNINA
INTERVENCIJE
PREVENTIVA
PODPIRAJO NAS

VPRAŠAJTE NAS

KONTAKT

Kontaktni podatki:
PGD Cerklje
Cesta v Polico 41
4207 Cerklje

tel. Poveljnik:
041/706-252
(Janez)

tel. Predsednik:
041/378 - 826 (Marjan)

 

 

Novice in dogodki

 

Kviz GZ Cerklje
19. 10. 2013

V soboto, 18. 10. 2014, je v gasilskem domu v Cerkljah potekal 7. kviz gasilske mladine v organizaciji GZ Cerklje. Na njem je sodelovalo 39 ekip iz sedmih društev v GZ Cerklje. PGD Cerklje je zastopalo 11 ekip, ki so se odlično odrezale. Dosegle so 6 prvih, 1 drugo in tretje mesto. Po dve najboljši ekipi v absolutni razvrstitvi v kategoriji pionirjev, mladincev in pripravnikov sta se uvrstili na regijsko tekmovanje, tako da bo tam GZ Cerklje zastopalo 6 ekip PGD Cerklje.

Vsem ekipam čestitamo za dosežene rezultate!

Rezultati kviza GZ Cerklje.

     


Dan odprtih vrat PGD Cerklje
6. 10.  2014

V soboto, 4. 10. 2014, smo gasilci PGD Cerklje organizirali dan odprtih vrat za občane. Na dnevu odprtih vrat so si obiskovalci lahko ogledali naša vozila in opremo, najmlajše pa smo med tem časom zaposlili z barvanjem pobarvank, reševanjem križanke in gasilskimi vajami. Obiskovalcem smo dvakrat prikazali interveniranje prvih posredovalcev v primeru srčnega zastoja, nato pa so si defibrilator in temeljne postopke oživljanja lahko pogledali tudi od blizu. Poleg tega smo v sodelovanju s podjetjem Gasco predstavili delovanje gasilnikov in praktično prikazali maščobno eksplozijo ter gašenje začetnih požarov. Ob tem so imeli obiskovalci priložnost sami poprijeti za gasilnik in pogasiti požar. V času trajanja dneva odprtih vrat je podjetje Gasco opravljalo tudi servis gasilnikov in ponujalo možnost nakupa različnih gasilnikov.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za obisk in upamo, da se prihodnje leto srečamo v še večjem številu.

 

     


Prevzem motornih brizgaln Johstad
5. 10. 2014

GZ Cerklje je bogatejša za 5 novih motornih brizgaln Johstadt, od katerih je ena namenjena PGD Cerklje. Motorne brizgalne so bile kupljene iz sredstev, ki smo jih zbrali po žledolomu, prispevali pa so jih donatorji, Občina Cerklje, GZ Cerklje, občani z udeležbo na dobrodelni gledališki predstavi za gasilce in posamezna društva, ki so dobila motorne brizgalne.

     


OKTOBER – MESEC POŽARNE VARNOSTI
1. 10. 2014

Letošnje geslo meseca oktobra je: KO ZAGORI, POMOČ POTREBUJEMO VSI.


Vsako leto oktobra Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije ter Slovenskim združenjem za požarno varstvo pripravi aktivnosti s področja varstva pred požarom za različne ciljne skupine

Slogan letošnje akcije je Ko zagori, pomoč potrebujemo vsi. V ospredje je postavljeno načrtovanje ukrepov varstva pred požarom za gluhe in naglušne, slepe in slabovidne, gluhoslepe ter gibalno ovirane osebe. Aktivnosti so namenjene njim, njihovim spremljevalcem in družinskim članom ter osebam, odgovornim za izvajanje ukrepov varstva pred požarom, upraviteljem v večstanovanjskih stavbah ter širši javnosti.

V zgibanki in na plakatu so osnovne informacije in priporočila o pravočasnem načrtovanju evakuacije in preventivnih ukrepih. Zgibanka je natisnjena z večjimi črkami, del besedila o klicu na številko 112 pa je bil prirejen v brajico.

Če do požara vseeno pride, ostanimo mirni. Če nismo v življenjski nevarnosti, poskušajmo omejiti oziroma pogasiti požar z razpoložljivimi sredstvi. Če ugotovimo, da sami ne moremo pogasiti ognja, pokličemo na številko 112 ali nanjo pošljemo kratko sporočilo (SMS) ter sporočimo kdo kliče, kaj se je zgodilo, kje se je zgodilo, kdaj se je zgodilo, koliko je ponesrečencev, kakšne so poškodbe, kakšne so okoliščine na kraju nesreče ter kakšna pomoč je potrebna.


-    plakat Ko zagori, pomoč potrebujemo vsi
-    zgibanka Ko zagori, pomoč potrebujemo vsi

vir: www.sos112.si


Razpis za 7. kviz gasilske maladine
24. 9. 2014

GZ Cerklje organizira 7. KVIZ GASILSKE MLADINE »2014«, ki bo v soboto, 18. oktobra 2014, s pričetkom ob 09.00 uri v prostorih gasilskega doma v Cerkljah.

Več informacij v priloženem razpisu.

 


DRUŠTVENI PIKNIK
24. 9. 2014

Tudi letos smo organizirali društveni piknik za vse člane PGD Cerklje. Na pikniku so se nam ob dobri hrani in pijači pridružili naši starši, žene, možje in otroci. Najmlajši so lepo vreme izkoristili za športne aktivnosti,  starejši pa smo medtem malo  poklepetali.Posodobitev poveljniškega vozila
10. 9. 2014 

Na začetku julija smo pričeli z izvajanjem nalog prvih posredovalcev, kar je še dodatno pripomoglo k načrtovanim posodobitvam na poveljniškem vozilu Jeep. Da nam je to uspelo se moramo zahvaliti tudi podjetu Sava, s pomočjo katerega smo zamenjali dotrajane pnevmatike in tako poskrbeli za večjo lastno varnost, ter podjetju Studio Vizual, ki je poskrbelo za posodobljen izgled vozila. Ta se sedaj ujema z izgledom GVC 16/25, hkrati pa opozarja na vlogo vozila pri izvajanju nalog prvih posredovalcev.

           


Marjanovih 50
7. 9. 2014 

V četrtek se je z Abrahamom srečal naš predsednik Marjan. V ta namen smo mu gasilci PGD Cerklje večer prej postavili primerno okrašen mlaj, nato pa ob jedači in pijači z njim pričakali vstop v novo desetletje.

       


4. KOLESARSKA TURA CERKLJANSKIH GASILCEV
5. 9. 2014 

V soboto, 30. 8. 2014, smo se cerkljanski gasilci in naši prijatelji odpravili na 4. kolesarsko turo. 17 kolesarjev s spremljevalno ekipo si je za cilj zadalo okroglih 100 kilometrov oddaljeno Vipavo. Tam so nas pričakali in gostoljubno sprejeli kolegi iz PGD Vipava, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Po uspešnem kolesarjenju in prijetnem okrepčilu smo kolesa naložili na prikolico in se odpravili proti domu.  

     


Razpis za gasilsko tekmovanje GZ Cerklje
22. 8. 2014

Gasilska zveza Cerklje razpisuje gasilsko tekmovanje, ki bo v soboto 20.9.2014 pred OŠ Davorina Jenka v Cerkljah.

Več informacij v priloženem razpisu.

<stran: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 >