112
GASILCI
HITRE POVEZAVE

KLIC NA 112
PRVI POSREDOVALCI
DEFIBRILATOR
DOHODNINA
INTERVENCIJE
PREVENTIVA
PODPIRAJO NAS

VPRAŠAJTE NAS

KONTAKT

Kontaktni podatki:
PGD Cerklje
Cesta v Polico 41
4207 Cerklje

tel. Poveljnik:
041/706-252
(Janez)

tel. Predsednik:
041/378 - 826 (Marjan)

 

 

Novice in dogodki

 

11.2., mednarodni dan številke 112
10. 2. 2015

Že bežen pogled nam razkriva, da za obeleževanje mednarodnega dneva številke 112 bolj primernega datuma, kot je 11. 2., ne bi mogli najti.

 

Številka za klic v sili 112 se uporablja v vseh državah članicah Evropske unije in v nekaterih drugih evropskih državah, v Sloveniji pa je bila uvedena že leta 1997.
Klic na številko 112 je brezplačen, sprejme pa ga regijski center za obveščanje. Operater nato na podlagi vaših informacij aktivira enoto, ki jo potrebujete, bodisi gasilce, nujno medicinsko pomoč, gorsko ali jamarsko reševalno službo, veterinarsko pomoč itd.Ob klicu se operaterju prikaže tudi lokacija, s katere kličete, kar je pomembno v primerih, ko klicatelj ne more ali ne zna povedati, kje se nahaja.


Že nekaj let je v Sloveniji omogočeno tudi pošiljanje SMS sporočil na številko 112. Storitev je namenjena predvsem gluhim in naglušnim, sporočilo na pomoč pa lahko pošljete iz kateregakoli mobilnega telefona in omrežja.
 

Centri za obveščanje so se letos odločili, da svoje delo predstavijo javnosti, zato so 11. 2. 2015 od 9. - 14. ure odprli svoja vrata za vse, ki jih njihovo delo zanima.

KO KLIČETE NA ŠTEVILKO 112, POVEJTE:
    - KDO kliče
    - KAJ se je zgodilo
    - KJE  se je zgodilo
    - KOLIKO je ponesrečencev
    - kakšne so POŠKODBE 
    - kakšne so OKOLIŠČINE na kraju nesreče
    - kakšno POMOČ potrebujete.


Več o klicu na 112 si lahko preberete v naši rubriki Klic na 112.

Vir: http://www.sos112.si


OBČNI ZBOR
5. 2. 2015

Zadnja januarska sobota je že tradicionalno namenjena izvedbi občnega zbora PGD Cerklje. Tako smo se 31. 1. 2015 zvečer zbrali v sejni sobi in prisluhnili poročilom o delu v letu 2014. Poročila so podali predsednik, poveljnik, blagajnik, mentor mladine in predsednik nadzornega odbora.

V letu 2014 smo člani PGD Cerklje nadaljevali delo po ustaljenih tirnicah. Skrbeli smo za varnost občanov, se izobraževali in usposabljali, ter skrbeli za dom in opremo. Nakupili smo nekaj nove opreme, zaščitne obleke ter novo motorno črpalko Johstadt. Urejali smo okolico in prostore v gasilskem domu, poskrbeli pa smo tudi za druženje članov. Vstopili smo v pilotni projekt prvih posredovalcev, tako da sedaj posredujemo pri sumu na zastoj srca, tujka v zgornjih dihalih in hudi krvavitvi. Občanom smo projekt predstavili na dnevu odprtih vrat, kjer smo prikazali tudi gašenje začetnih požarov in naše delo.

 Pohvaliti moramo tudi našo mladino, ki se je v preteklem letu na tekmovanjih odlično odrezala. Na državnem tekmovanju v kvizu so zasedli odlično 4. mesto.

Občni zbor smo sklenili s potrditvijo načrtov za letošnje leto in upanjem, da bo vsaj tako uspešno in aktivno kot prejšnje.

       

Leto 2014 v številkah
- 35 intervencij
- 475 skupno sodelujočih članov na intervencijah, povprečno 13-14 članov
- več kot 2000 prostovoljnih ur na intervencijah, največ pri odpravljanju posledic žledoloma
- 14 opravljenih vaj z različno tematiko
- 3 gasilci so pridobili čin gasilski častnik
- 6 gasilcev je opravilo tečaj za strojnika,4 za uporabnika radijskih postaj
- 12 specialnosti v ICZR Ig (4x nosilec izolirnega dihalnega aparata, 2x tehnični reševalec, 1x gašenje notranjih požarov modul A, 3x usposabljanje za delo s helikopterjem, 2x informatik)
- 24 gasilcev je opravilo tečaj za prve posredovalce
- 21 uvrstitev na prva tri mesta na tekmovanjih
- več kot 1150 objavljenih fotografij na spletni strani
- več kot 100 objav in opozoril
- skoraj 53.000 ogledov spletne strani


OBČNI ZBOR
26. 1. 2015

Redni občni zbor bo v soboto, 31. 1. 2015 ob 19. uri v prostorih PGD Cerklje.

Člani vljudno vabljeni!


Sestanek prvih posredovalcev
22. 1. 2015   

V torek, 20. 1. 2015, je v prostorih PGD Cerklje potekal sestanek prvih posredovalcev na pobudo dr. Mitja Mohorja iz NMP Kranj in Jerneja Hudohmeta, vodje izpostave URSRZ Kranj. Na sestanku, ki smo se ga udeležili prvi posredovalci PGD Cerklje in PGD Štefanja Gora, smo analizirali pretekle intervencije in si delili izkušnje. Med drugim smo ugotavljali tudi, kako bi medsebojno sodelovanje še izboljšali, ter naredili načrte za nadaljno delo.

     


Božiček in zaključno druženje operative
28. 12. 2014

V soboto, 20.12.2014, so mentorji za pionirje in mladince pripravili zaključek uspešnega leta 2014. Fantje so na dvorišču igrali nogomet, dekleta pa so nam čudovito okrasile našo delavnico. Postavili so tudi posebno gasilsko božično drevesce. Ker pa so bili skozi celo leto zelo pridni in so dosegali visoke uvrstitve, jih je ta dan obiskal tudi njihov dolgoletni prijatelj Božiček s svojim kosmatim spremstvom: dvema jelenčkoma, in jim razdelil darila. Otroci skupaj z mentorji že komaj čakajo, da jih naslednje leto zopet obišče, zato se bodo prav kmalu začeli pripravljati na nove izzive, ki jih čakajo v prihajajočem letu.

Pred vstopom v novo leto smo v petek, 26. 12., organizirali še zaključno druženje za operativne gasilce ter člane upravnega in nadzornega odbora. V zahvalo za opravljeno delo v preteklem letu in kot spodbudo za prihodnje leto, je božiček tudi za nas pustil darila.

     


Izlet pionirjev GZ Cerklje
26. 11. 2014

V soboto, 15.11.2014, so se pionirji in mentorji GZ Cerklje odpravili na izlet. Odšli so v mežiški rudnik svinca in cinka, kjer so se z vlakcem odpeljali v notranjost in si ogledali, kako je včasih potekalo delo v rudniku. Nato so si ogledali še muzej rudarstva, kjer je bilo predstavljeno življenje rudarske družine ter rudnik s svojo okolico. Vsi so se zelo zabavali, izvedeli veliko novega in preživeli čudovit dan.


KOLEDAR 2015
28. 11. 2014

Spoštovani občani, leto je zopet naokrog. Kot vsa leta vas bodo v prihodnjih dneh obiskali člani PGD Cerklje s koledarji in vas poprosili za prostovoljne prispevke. Zbrani prispevki bodo namenjeni za delovanje društva, usposabljanje operativnih članov ter nakup opreme in  za zagotavljanje vaše in naše varnosti.

Za vaš prispevek se vam že vnaprej lepo zahvaljujemo.

V letošnjem letu se s prošnjo za donatorstvo zopet obračamo tudi na podjetja. Podjetniki, ki bi bili pripravljeni prispevati del sredstev ter se s tem zapisati med podpornike na naši spletni strani, si lahko več o tem preberete v priloženi datoteki.

UO PGD Cerklje


13. DRŽAVNI KVIZ GASILSKE MLADINE
24. 11. 2014

V soboto, 22. novembra, je v Črenšovcih potekal 13. državni kviz gasilske mladine. Prvič v zgodovini društva se je na državno tekmovanje uvrstila tudi ekipa pionirjev PGD Cerklje, ki so poleg PGD Breg ob Savi zastopali Gorenjsko regijo. Pionirji so med 33 ekipami iz celotne Slovenije dosegli odlično 4. mesto.

Pionirjem čestitamo za odlično uvrstitev na državnem tekmovanju in jim želimo še veliko dobrih rezultatov!

Rezultati 13. državni kviz gasilske mladine

     


Nova termokamera Bullard E​c​lipse LD
​15. 11. 2014

V preteklem tednu smo gasilci PGD Cerklje od Uprave za zaščito in reševanje prejeli novo termokamero Bullard E​c​lipse LD. ​​K​​amere so bile kupljene na razpi​s​u Ministrstva za Obramo za potrebe Uprave RS za zaščito in reševanje, razdeljene pa bodo med osrednje gasilske enot​e​. Termokamera je postala pomemben del gasilske opreme, saj nam je v veliko pomoč pri odkrivanju še tlečih žarišč. S kamero po končanem gašenju vedno preverimo pogorišče in okolico, ter se prepričamo da ni več žarišč, ki bi lahko povzročili ponoven vžig.

           


15. regijski kviz GZ Gorenjske
10. 11. 2014

V soboto, 8. 11. 2014, je v Stražišču pri Kranju potekal 15. regijski kviz mladine GZ Gorenjske. Tekmovanja se je udeležilo tudi 6 ekipe iz PGD Cerklje.
Vse ekipe so se odlično odrezale, še posebej ekipa pionirjev, ki se je z drugim mestom  uvrstila naprej na državno tekmovanje, ki bo 22. 11. 2014 v OŠ Franceta Prešerna v Črenšovcih.  Druga ekipa pionirjev je dosegla 4. mesto, mladinci 4. in 10.  pripravniki pa 9. in 12. mesto.

Ekipam čestitamo za dosežene rezultate, ekipi pionirjev pa veliko uspeha na državnem tekmovanju!

Rezultati kviza GZ Gorenjske.

   

<stran: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 >