112
GASILCI
HITRE POVEZAVE

KLIC NA 112
PRVI POSREDOVALCI
DEFIBRILATOR
DOHODNINA
INTERVENCIJE
PREVENTIVA
PODPIRAJO NAS

VPRAŠAJTE NAS

KONTAKT

Kontaktni podatki:
PGD Cerklje
Cesta v Polico 41
4207 Cerklje

tel. Poveljnik:
041/706-252
(Janez)

tel. Predsednik:
041/378 - 826 (Marjan)

 

 

Novice in dogodki

 

DRUŠTVENI PIKNIK
2. 6. 2015

Po Barletovem memorialu smo se 31. 5. popoldan člani PGD Cerklje zbrali še na društvenem pikniku, na katerem so se nam pridružili naši starši, žene, možje in otroci. Starejši smo ob dobri hrani in pijači malo poklepetali, medtem pa so otroci uživali v športnih aktivnostih. Druženje smo popestrili z vožnjo s tovornjakom, ki so jo nekateri izkusili prvič, ter z zadimljenjem kleti, ki smo jo nato raziskovali s pomočjo termo kamere.

       


8. Orientacijski tek GZ Cerklje
26. 5. 2015

V soboto, 23. 5. 2015, je v Lahovčah potekal 8. orientacijski tek GZ Cerklje, ki se ga je udeležilo tudi 6 ekip iz PGD Cerklje. Pionirji in pionirke so dosegli dve 1., eno 3. in 9. mesto, mladinci 6. mesto in pripravniki 2. mesto. Z uvrstitvijo na prvi dve mesti v posamezni kategoriji so se 3 ekipe uvrstile na tekmovanje GZ Gorenjske, ki bo v soboto, 6. 6. na Dobračevi.

Rezultati kviza


Sv. Florjan
5. 5. 2015

V ponedeljek, 4. maja, je godoval Sv. Florjan, zavetnik gasilcev. Ob tej priložnosti se je več kot 60 gasilcev iz PGD Cerklje, PGD Spodnji Brnik, PGD Šenturška Gora, PGD Štefanja Gora in PGD Zgornji Brnik zbralo pred gasilskim domom v Cerkljah, nato pa odkorakalo do farne cerkve Marije Vnebovzete v Cerkljah, kjer smo se udeležili maše za gasilce.

Gospodu župniku Stanislavu Gradišku se zahvaljujemo za darovano mašo, vsem gasilcem pa za udeležbo!

 

     


28. BARLETOV MEMORIAL

 

Barletov memorial razpis 2015
  Barletov memorial navodila člani
  Barletov memorial navodila članice
  Barletov memorial navodila mladina 12 do 15 let
  Barletov memorial navodila mladina do 11 let
  Pokal Občine 2015
  Prijavni listi 

Vabi PGD Cerklje!Sv. Florjan - maša za gasilce
1. 5. 2015

V ponedeljek, 4. maja, goduje Sv. Florjan, zavetnik gasilcev. Sveta maša za vse gasilce bo tega dne ob 19.00 uri v farni cerkvi v Cerkljah.Zbor za vse udeležence je ob 18.30 uri pred gasilskim domom v Cerkljah, od koder bomo v sprevodu krenili v cerkev. Zaželjena je udeležba v SVEČANIH uniformah!
 


ČLANEK O PRVIH POSREDOVALCIH
28. 4. 2015

V torek, 28. 4., je bil na spletni strani dnevnik.si objavljen članek o delovanju prvih posredovalcev, kateri že skoraj leto dni delujemo tudi na področju Občine Cerklje na Gorenjskem. Nov pravilnik o organizaciji nujne medicinske pomoči omenja in natančneje opredeljuje tudi delo prvih posredovalcev. Več o našem delu si lahko preberete v priloženem članku.

 

Članek si lahko preberete tudi na spletni strani dnevnik.si


Državni kviz gasilske mladine
2. 4. 2015

V soboto, 28. marca 2015, je na OŠ Franceta Prešerna v Kranju potekal Državni kviz gasilske mladine. Tekmovanje je prvič potekalo v spomladanskem času, nekaj novosti pa je bilo uvedenih tudi pri praktičnih vajah, s katerimi mladi pridobivajo gasilske spretnosti.

Na državno tekmovanje sta se z osvojenim 2. in 3. mestom na regijskem tekmovanju uvrstili 2 ekipi pionirjev iz PGD Cerklje. Tudi na državnem tekmovanju sta se ekipi odlično odrezali, saj sta dosegli 9. in 10. mesto med 39 ekipami iz cele Slovenije. Poleg naših pionirjev so GZ Cerklje zastopali tudi mladinci PGD Zgornji Brnik, ki so dosegli 22. mesto med 38 ekipami.

Za dosežene rezultate jim čestitamo in jim želimo veliko uspehov na naslednjih tekmovanjih!

Rezultati kviza

     


16. regijski kviz GZ Gorenjske
14. 3. 2015

V soboto, 14. 3. 2015, je v organizaciji GZ Cerklje v gasilskem domu v Cerkljah potekal 16. regijski kviz gasilske mladine GZ Gorenjske. Kviza se je udeležilo 59 ekip iz celotne Gorenjske. Domače društvo PGD Cerklje so zastopale 4 ekipe, ki so dosegle odlične uvrstitve. Rezultati so bili sledeči:

Pionirji:
1. Mavčiče
2. Cerklje 2
3. Cerklje 1

Mladinci:
1. Zgornji Brnik
2. Gosteče
3. Hrušica

Pripravniki:
1. Zabreznica
2. Poljane
3. Škofja Loka

     

Z uvrstitvijo na prva tri mesta v kategoriji pionirji in mladinci ter na prvi dve mesti v kategoriji pripravniki so si ekipe zagotovile nastop na državnem tekmovanju, ki bo 28. 3. 2015 v Kranju. Iz GZ Cerklje so se tako na državno tekmovanje uvrstile tri ekipe, dve iz PGD Cerklje in ena iz PGD Zgornji Brnik. Za las so uvrstitev na nadaljnje tekmovanje zgrešili naši mladinci in pripravniki, ki so oboji dosegli 4. mesto.

Vsem ekipam čestitamo za dosežene rezultate in jim želimo veliko uspeha na državnem tekmovanju!

Rezultati mladinci
Rezultati pionirji
Rezultati pripravniki

 


8. kviz gasilske mladine GZ Cerklje
12. 3. 2015

V soboto, 7. 3. 2015, je v prostorih PGD Cerklje potekal 8. kviz gasilske mladine v organizaciji GZ Cerklje. Kviza se je udeležilo 31 ekip iz vseh osmih društev v GZ Cerklje. PGD Cerklje je zastopalo 9 ekip, ki so tudi tokrat dosegle odlične uvrstitve. Zasedli so 4 prva, 3 druga, 1 četrto in 1 šesto mesto. Z uvrstitvijo na prvi dve mesti v absolutni razvrstitvi po kategorijah (pionirji, mladinci, pripravniki) so si 4 ekipe PGD Cerklje zagotovile nastop na regijskem tekmovanju, ki ga tokrat organizira GZ Cerklje.

Vsem ekipam čestitamo za dosežene rezultate!

Rezultati kviza

     


Predstavitev nove modularne zmogljivosti Slovenske vojske ter pripadnikov sil za zaščito, reševanje in pomoč
28. 2. 2015

V soboto, 28. 2. 2015, smo se člani PGD Cerklje in PGD Šenturška Gora udeležili postroja pripadnikov nove modularne zmogljivosti Slovenske vojske, namenjene sodelovanju v zaščiti, reševanju in pomoči, ter pripadnikov sil za zaščito, reševanje in pomoč. Postroj je bil organiziran ob dnevu Civilne zaščite, ki ga obeležujemo 1. marca. Zbrane je nagovoril minister za obrambo, g. Janko Veber, ki si je nato v spremstvu poveljnika Civilne zaščite Republike Slovenije, g. Srečka Šestana, ogledal vozila in opremo različnih enot sil za zaščito in reševanje. Gospodu ministru, njegovemu spremstvu, predsedniku g. Joštu Jakši in poveljniku g. Franciju Petku iz Gasilske zveze Slovenije ter ostalim radovednežem smo razkazali naše vozilo GVC 16/25 (MAN) in jim predstavili delovanje prvih posredovalcev. Seveda smo si tudi sami ogledali vozila in opremo drugih enot, utrinke pa si lahko pogledate v galeriji.

     

<stran: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 >