112
GASILCI
HITRE POVEZAVE

KLIC NA 112
PRVI POSREDOVALCI
DEFIBRILATOR
DOHODNINA
INTERVENCIJE
PREVENTIVA
PODPIRAJO NAS

VPRAŠAJTE NAS

KONTAKT

Kontaktni podatki:
PGD Cerklje
Cesta v Polico 41
4207 Cerklje

tel. Poveljnik:
041/706-252
(Janez)

tel. Predsednik:
041/378 - 826 (Marjan)

 

 

Novice in dogodki

 

SREČANJE Z ABRAHAMOM
27.12.2011

V decembru smo Abrahamu pomagali pripraviti srečanje z Blažem. V ta namen smo postavili mlaj in ga slavljencu primerno okrasili. Z veseljem smo se odzvali povabilu na praznovanje, ki smo ga popestrili z nekaj hudomušnimi nalogami za slavljenca.

50 slik za 50 let si lahko ogledate v galeriji.

     


KOLEDAR 2012
7.12.2010

Spoštovani občani, leto je zopet naokrog. Kot vsa leta vas bodo v prihodnjih dneh obiskali člani PGD Cerklje s koledarji in vas poprosili za prostovoljne prispevke. Zbrani prispevki bodo namenjeni za delovanje društva ter nakup opreme in vozila za zagotavljanje vaše in naše varnosti.

Za vaš prispevek se vam že vnaprej lepo zahvaljujemo.

UO PGD Cerklje  

 


REGIJSKI KVIZ
5. 11. 2011

5.11. je v prostorih PGD Cerklje komisija za mladino pri GZ Cerklje organizirala regijski kviz gasilske mladine. Rezultate si lahko ogledate v prilogi. Čestitamo vsem ekipam za dosežene rezultate!

Rezultati:
Mlajši
Mladina
Starejši

       


STE STORILI VSE ZA VAREN DOM?
Oktober - mesec požarne varnosti

»Ste storili vse za varen dom?« je slogan letošnjega projekta Oktober – mesec požarne varnosti, ki ga je pripravila Uprava RS za zaščito in reševanje v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije in Slovenskim združenjem za požarno varstvo.

Namen letošnjega projekta je opozoriti, da v varnem zavetju doma in njegovi neposredni okolici obstaja veliko nevarnosti, ki lahko povzročijo požar. V ta namen je bila izdelana spletna hiša, kjer so opozorili na nevarnosti in napisali napotke, kako lahko požar preprečimo.

SPLETNA HIŠA
 
Za vstop v spletni hišo kliknite sliko.

TEKMOVANJI GZ GORENJSKE
15.10.2011

Mladinsko tekmovanje GZ Gorenjske je potekalo v soboto, 8.10., na Brdu pri Kranju. Nanj sta se uvrstili 2 ekipi iz PGD Cerklje, ki sta se kar dobro odrezali. Obema ekipama čestitamo! Rezultate tekmovanja si lahko pogledate na spodnji povezavi.

 Člansko regijsko tekmovanje pa je potekalo 15. 10. na Bledu. Udeležila se ga je ekipa članov B, ki je zasedla 5. mesto. Za dosežen rezultat jim čestitamo, prav tako pa tudi ostalim ekipam iz GZ Cerklje za njihove odlične rezultate.


Rezultati mladina
Rezultati člani


4. DNEVI ZAŠČITE IN REŠEVANJA, 29. do 1.10 2011
8.10.2011

Med 29. septemborm in 1. oktobrom so v Kopru potekali 4. dnevi zaščite in reševanja. Vsak dan so potekale razne delavnice ter posveti, predstavljena je bila uprava RS za zaščito in reševanje  ter sile za zaščito, reševanje in pomoč, rdeči križ, mladinski kotiček... Prikazana so bila delovanja različnih enot; enote za neeksplodirana ubojna sredstva, prikaz reševanja iz vode, visokih zgradb in žičnic... Na ogled so bil starodobniki, vozila civilne zaščite, seveda pa ni manjkalo niti sodobne tehnike, ki so jo razstavljali proizvajalci gasilske opreme in nadgraditelji gasilskih vozil. V petek je potekala tudi državna vaja "MORJE 2011" na kateri je sodelovalo preko 100 ljudi. Preizkušena je bila tehnika za gašenje požara na morju, nadzor in omejevanje širjenja oljnega madeža, v vajo pa so bili vključeni vsi organi in službe, ki bi bili aktivirani tudi v primeru, da bi se to res zgodilo.

Več o sami prireditvi "Dnevi zašite in reševanja" si lahko preberete na spletni strani UZRSZ.

Utrinke s 4. Dnevov zaščite in reševanja ter vaje MORJE 2011 si lahko ogledate v galeriji.

   


AVTOMOBILSKI SEJEM - FRANKFURT 2011
1.10.2011

V petek 23.9. smo se člani PGD Cerklje odpravili na ogled avtomobilskega sejema v Frankfurtu. Po naporni nočni vožnji smo se v soboto dopoldne odpočili, predvsem oči, na sejmu. Oči so predvsem počivale na najnovejših modelih avtomobilov (in hostes) (glej slike). V popoldanskih urah pa smo obiskali še enega izmed največjih letališč v Evropi prav tako v Frankfurtu. Sledila je še ena naporna nočna vožnja domov.

   


TEKMOVANJE GASILSKE ZVEZE CERKLJE
21.9.2011

Gasilska zveza Cerklje je v soboto, 17.9. organizirala tekmovanje na katerem je sodelovalo 25 ekip iz vseh društev v GZ Cerklje. PGD Cerklje smo zastopali s tremi ekipami in dosegli odlične rezultate.

Ekipe članov in članic so se pomerilev izvedbi vaje z motorno brizgalno, štafetnem teku ter razvrščanju.

Ekipe so zasedle naslednja mesta:

Članice A:    
  1. mesto: Zgornji Brnik
  2. mesto: Štefanja Gora
  3. mesto: Spodnji Brnik - Vopovlje
  4. mesto: Zalog
     
Člani A:    
  1. mesto: Zalog 1
  2. mesto: Štefanja Gora
  3. mesto: Zgornji Brnik 1
  4. mesto: Zgornji Brnik 2
  5. mesto: Zalog 2
     
Člani B:    
  1. mesto: Cerklje
  2. mesto: Zgornji Brnik


Ekipe pionirjev in pionirk so izvedle vajo z vedrovko, odtekle štafeto in se preizkusili v razvrščanju.
Pionirke:    
  1. mesto: Spodnji Brnik - Vopovlje
  2. mesto: Zgornji Brnik
     
Pionirji:    
  1. mesto: Lahovče
  2. mesto: Cerklje
  3. mesto: Zgornji Brnik
  4. mesto: Šenturška Gora
  5. mesto: Zalog


Mladinci so se tako kot pionirji pomerili v štafeti in razvrščanju namesto vaje z vedrovko pa so morali opraviti vajo z ovirami.
Mladinke:    
  1. mesto: Zgornji Brnik
     
Mladinci:    
  1. mesto: Zalog
  2. mesto: Cerklje
  3. mesto: Lahovče


Svoje znanje in spretnosti so pokazale tudi ekipe starejših gasilcov in gasilk in sicer pri vaji s hidrantom in vaji raznoterosti.
Starejše gasilke:    
  1. mesto: Zgornji Brnik
     
Starejši gasilci:    
  1. mesto: Zgornji Brnik
  2. mesto: Velesovo

Čestitamo vsem sodelujočim za dosežene rezultate!

   


PREVZEM PODVOZJA GVC 16/25
19.9.2011

Danes, malo pred 17. uro smo prevzeli podvozje GVC 16/25.

   


DRUŠTVENI PIKNIK
18.9.2011

V soboto, 17.9. smo na dvorišču pred gasilskim domom pripravili tradicionalni društveni piknik za naše člane in njihove družine. Starejši smo ob dobri hrani in pijači malo poklepetali, otroci pa so si z raznimi igrami popestrili popoldne. Prijetnega druženja je bilo prehitro konec, zato se že veselimo prihodnjega piknika.

   


2. KOLESARSKA TURA CERKLJANSKIH GASILCEV
16.9.2011

Po lanskoletni uspešni kolesarski odpravi v Belo krajino, natančneje do Božakovega, smo se letos odpravili na slovensko obalo. Skupina osmih kolesarjev in ene kolesarke se je v soboto, 10. 9. 2011, v jutranjih urah odpravila na dolgo pot. Iz Cerkelj smo krenili do Ljubljane in nato po stari cesti preko Logatca in Postojne do Kozine, kjer smo zavili proti Trstu. Do Trsta smo šli po trasi stare ozkotirne železnice in nato skozi mesto ob obali nazaj do slovenske meje in Ankarana. Po prevoženih 150 kilometrih smo si privoščili kosilo in osvežitev v morju. Na celotni poti je za nas skrbela petčlanska spremljevalna ekipa z dvema voziloma, ki je poskrbela tudi za varno pot domov, tokrat s kolesi v prikolici.  

Vsem udeležencem čestitke za opravljeno pot ter vabljeni naslednje leto!    

   

 

<stran: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 >