112
GASILCI
HITRE POVEZAVE

KLIC NA 112
PRVI POSREDOVALCI
DEFIBRILATOR
DOHODNINA
INTERVENCIJE
PREVENTIVA
PODPIRAJO NAS

VPRAŠAJTE NAS

KONTAKT

Kontaktni podatki:
PGD Cerklje
Cesta v Polico 41
4207 Cerklje

tel. Poveljnik:
041/706-252
(Janez)

tel. Predsednik:
041/378 - 826 (Marjan)

 

 

Novice in dogodki

 

SLOVESNOST OB 120. OBLETNICI  USTANOVITVE DRUŠTVA
2. 9. 2012

V soboto, 1. 9. 2012, je v Cerkljah potekala slovesnost ob 120-letnici ustanovitve društva. Gasilska parada je okrog četrte ure krenila iz centra vasi proti gasilskemu domu, kjer je potekala slovesnost. Parade se je udeležilo več kot 150 gasilcev, spremljale pa so jih narodne noše in Pihalni orkester Alples iz Železnikov z mažoretkami.

 

S svojo navzočnostjo so nas počastili minister za obrambo gospod Aleš Hojs, predsednik Gasilske zveze Slovenije g. Anton Koren, poveljnik g. Matjaž Klarič, član upravnega odbora GZS g. Jože Derlink, predsednik GZ Gorenjske g. Jože Smole, poveljnik GZ Gorenjske g. Milan Dubravac, vodja Izpostave URSZR Kranj g. Jernej Hudohmet, predsednik GZ Cerklje g. Jože Žlebir, poveljnik GZ Cerklje g. Blaž Kaplenik, gospod župan Franc Čebulj in gospod župnik Stanislav Gradišek, poleg tega pa še veliko število gasilk in gasilcev iz drugih gasilskih društev in zvez.

Navzoče so nagovorili predsednik PGD Cerklje g. Marjan Luskovec, predsednik GZ Cerklje g. Jože Žlebir, predsednik Gasilske zveze Slovenije g. Anton Koren, g. župan Franc Čebulj in minister za obrambo RS, g. Aleš Hojs.

Sledila je podelitev priznanj in odlikovanj GZS, nato pa blagoslov in prevzem novega vozila GVC 16/25. Blagoslovil ga je g. župnik Stanislav Gradišek, g. župan Franc Čebulj pa je predal ključe poveljniku društva, g. Janezu Baseju. Ta je vozilo tudi na kratko predstavil in zaupal ključe strojniku Primožu Močniku.

Ob tej priložnosti je PGD Cerklje prejelo darila Gasilske zveze Gorenjske, PGD Cerklje ob Krki in PGD Komenda. Program je povezovala ga. Ana Jagodic, obogatile pa so ga pevke cerkvenega ženskega pevskega zbora Andreja Vavkna.

Po slovesnosti, ki jo je s koračnico zaključil Pihalni orkester Alples Železniki, so si obiskovalci pobliže ogledali novo vozilo, nato pa odšli v šotor, kjer so za ples in dobro voljo poskrbeli Fantje z vasi in humorist Peška.

PGD Cerklje se zahvaljuje vsem nastopajočim in gostom za udeležbo in sodelovanje!

     

O slovesnosti ob 120-letnici PGD Cerklje so poročali tudi drugi. Preberete si lahko novico na spletni strani Ministrstva RS za obrambo in na spletni strani Radia Kranj.

Gorenjski Glas
 
Novice izpod Krvavca


Praznovanje 120. let PGD Cerklje

  Prevzem novega vozila

Gasilska veselica


Sobota, 1. september 2012

pričetek ob 15:45 z gasilsko parado

PRIREDITEV BO V  VSAKEM VREMENU!
ŠOTOR

VABLJENI!

OBVESTILO
Zaradi prireditve dne 1. septembra 2012, bo  v času izvedbe gasilske parade, med 15:40 in 16:15, popolna zapora lokalne ceste LC 039121 na odseku od priključka na regionalno cesto  R3-639 Slovenska Cesta, do parkirišča  za avtobuse pri Zbirnem centru v Cerkljah.

Prosimo za razumevanje


 
      

     
   
          
              

     
    
 
           
          
    
       
 
       
         
      
     
 

OSTALI SPONZORJI
 


SLAVNOSTNA SEJA
31. 8. 2012

Slavnostna seja ob 120-letnici Prostovoljnega gasilskega društva Cerklje na Gorenjskem je potekala v petek 31. 8. v prostorih gasilskega doma. Člani so se seje udeležili v velikem številu, pridružil pa se nam je tudi gospod  župan in nekaj običnskih svetnikov. Na seji smo podelili priznanja PGD Cerklje in GZ Cerklje. Po zaključku seje so člani dobili majice in bilten ter podrobneje pregledali novo vozilo GVC 16/25.

     


PRIPRAVE NA PRIREDITEV
31. 8. 2012

Intenzivne priprave na prireditev ob 120-letnici društva so v polnem teku. V preteklem tednu smo nalepili plakate, kosili travo, postavili in okrasili mlaj ter postavili šotor z vsemi dodatki in napeljavo. Poleg tega smo očistili vozila, opremo in gasilski dom.  

     


PRIHOD GVC 16/25
29. 8. 2012

V torek 28. 8.  2012 je v društvo prispelo težko pričakovano vozilo GVC 16/25. Nadgradnjo na podvozju MAN je izdelalo podjetje GV Pušnik iz Slovenske Bistrice. Člani smo si vozilo že podrobno ogledali, vas pa vabimo da si ga ogledate v soboto, 1. septembra na slovesnem prevzemu pred gasilskim domom v Cerkljah.

Do takrat pa si lahko  ogledate  fotografije v galeriji.

     


IZDELAVA NADGRADNJE GVC 16/25
23. 8. 2012

Po štirinajstih dneh smo še zadnjič odšli preverit kako se  izdelava nadgradnje približuje koncu. Natančno smo pregledali vozilo in zvili dobavljene cevi. Vozilo je že pridobilo svojo končno podobo, podrobnosti pa naj do prihodnjega tedna ostanejo zavite v tančico skrivnosti…

     


Gasilska šranga
17. 8. 2012

11. avgusta je v zakonski stan skočil naš član Marko. Brez prave gasilske šrange, kjer je moral pokazati svoje znanje in sposobnosti, seveda ni šlo. Po uspešno opravljenih nalogah in pogajanjih smo njemu in njegovi izvoljenki Ireni izročili darilo.

Mladoporočencema želimo veliko sreče in ljubezni na skupni poti!

     


Praznovanje 120. let PGD Cerklje

 
Prevzem novega vozila

Gasilska veselica
Sobota, 1. september 2012

pričetek ob 15:45 z gasilsko parado


VABLJENI!


 


IZDELAVA NADGRADNJE GVC 16/25
9. 8. 2012

V sredo, 8. 8. 2012, smo se zopet odpravili k Pušniku na ogled izdelave nadgradnje našega vozila. Ta lepo napreduje, tako da vozilo že dobiva svojo končno podobo, kar si lahko ogledate v galeriji.

     


IZDELAVA NADGRADNJE GVC 16/25
21. 7. 2012

V petek, 21.7., smo se zopet oglasili pri izdelovalcu nadgradnje, GV Pušnik.

Kako napreduje delo si lahko pogledate spodaj.

     

<stran: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 >