112
GASILCI
HITRE POVEZAVE

KLIC NA 112
PRVI POSREDOVALCI
DEFIBRILATOR
DOHODNINA
INTERVENCIJE
PREVENTIVA
PODPIRAJO NAS

VPRAŠAJTE NAS

KONTAKT

Kontaktni podatki:
PGD Cerklje
Cesta v Polico 41
4207 Cerklje

tel. Poveljnik:
041/706-252
(Janez)

tel. Predsednik:
041/378 - 826 (Marjan)

 

 

Novice in dogodki

 

4. REKREATIVNO SMUČANJE IN SANKANJE
20. 2. 2013

V petek, 8. februarja se je nekaj naših članov, že četrto leto zapored odpravilo na smučanje. Tudi tokrat so odšli v tujino, natančneje v Nassfeld. Smučarski dan je bil dobro izkoriščen za rekreacijo in druženje.
Teden dni kasneje smo druženje ponovili ter se odpravili še na nočno sankanje na Jezersko


OBČNI ZBOR
28. 1. 2013

Zadnja januarska sobota, 26. 1. 2013,  je bila kot običajno namenjena izvedbi občnega zbora PGD Cerklje. Na občnem zboru so predsednik, poveljnik, blagajnik in mentor mladine predstavili poročila o uspešnem in intenzivnem delu v letu 2012. Ker je starim članom potekel mandat, smo izvolili rahlo prenovljen upravni in nadzorni odbor ter disciplinsko komisijo. Poleg tega smo sprejeli nov statut in pravilnike PGD Cerklje. Zaključili smo s potrditvijo načrtov za letošnje leto in upanjem, da bo vsaj tako uspešno kot prejšnje.


OSNUTEK STATUTA IN PRAVILNIKOV
20. 1. 2013

Spoštovani,

objavljamo  osnutek novega statuta društva in ga dajemo v javno razpravo.

Statut je potrebno uskladiti s spremembami  Zakona o društvih ter  z novimi Pravili gasilske službe.

V skladu z novim statutom mora društvo imeti naslednje pravilnike:

-         Pravilnik o organizaciji poslovanja PGD
-        
Pravilnik o finančno materialnem poslovanju PGD
-        
Pravilnik o disciplinskem postopku v PGD

Vse omenjene akte mora sprejeti  Občni zbor kot najvišji organ društva.

Pozivamo vse člane, da temeljito pregledajo osnutke Statuta in pravilnikov ter podajo tehtne pripombe do 25. januarja 2012, do 20. ure.

Predloge pošljite preko spletne pošte na naslov
info@pgd-cerklje.si  ali pa pisne predloge dostavite osebno v gasilski dom v sredo med  19. in 20. uro.

Anonimni predlogi ne bodo upoštevani!


Upravni odbor PGD Cerklje

Predsednik
Marjan Luskovec            


KOLEDAR 2013
29. 11. 2012

Spoštovani občani, leto je zopet naokrog. Kot vsa leta vas bodo v prihodnjih dneh obiskali člani PGD Cerklje s koledarji in vas poprosili za prostovoljne prispevke. Zbrani prispevki bodo namenjeni za delovanje društva, usposabljanje operativnih članov ter nakup opreme in  za zagotavljanje vaše in naše varnosti.

Za vaš prispevek se vam že vnaprej lepo zahvaljujemo.


V letošnjem letu se s prošnjo za donatorstvo obračamo tudi na podjetja. Podjetniki, ki bi bili pripravljeni prispevati del sredstev ter se s tem zapisati med podpornike na naši spletni strani, nas lahko kontaktirate preko e-maila.

UO PGD Cerklje


Tekmovanje GZ Cerklje

V soboto, 13. 10. 2012, je pred OŠ Davorina Jenka Cerklje potekalo tekmovanje GZ Cerklje, na katerem je sodelovalo 20 ekip iz vseh društev v zvezi. PGD Cerklje so zastopale štiri ekipe, ki so se odlično odrezale. Pionirji, mladinke in mladinci so v svojih kategorijah dosegli prvo mesto, ekipa članov B pa tretje.

Več rezultatov si lahko ogledate v prilogi.


Petrovih 60
7. 10. 2012

V preteklem mesecu je okrogli jubilej praznoval naš član Peter.
V novo desetletje smo ga pospremili tudi člani PGD Cerklje in mu ob
tej priložnosti postavili mlaj.

     


OKTOBER – MESEC POŽARNE VARNOSTI
1. 10. 2012

Letošnje geslo meseca oktobra je: PO POTRESU LAHKO TUDI ZAGORI.

Z namenom informiranja ter ozaveščanja so Gasilska zvezva Slovenije, Upravo RS za zaščito in reševanje in Slovensko združenje za požarno varstvo pripravili plakat in zgibanko, ki nudita več informacij o omenjeni tematiki.

Namen zgibanke in plakata je opozoriti prebivalce na nevarnost požara, ki je pogost pojav po potresu, obenem pa podati napotke, kako zmanjšati možnost nastanka požara po potresu.

V sodelovanju s Civilno zaščito so pripravili tudi plakat in brošuro za otroke ter brošuro za odrasle, s splošnimi napotki za ukrepanje ob potresu.


-       plakat Po potresu lahko tudi zagori
-      
zgibanka Po potresu lahko tudi zagori
-       b
rošura za otroke  'Potres! Kako ravnati'
-      
brošuro za odrasle 'Ste pripravljeni na potres?
-      
plakat za otroke 'Potres! Kako ravnati'

Za otroke so pripravili tudi didaktično igrico Potres.

Kako ravnati ob potresu si lahko preberete tudi v priporočilih in navodilih za prebivalce, ki jih najdete na naši spletni strani, v rubriki  Nasveti za ukrepanje.

vir: URSZR


POTRES 2012
26. 9. 2012

V okviru državne vaje Potres 2012, je 25. in 26. septembra v prostorih PGD Cerklje potekal teoretični del vaje štaba Civilne zaščite občine Cerklje na Gorenjskem. Predpostavljeno je bilo, da je prišlo do potresa, ki je prizadel okrog 20 občin v osrednji Sloveniji. Potres naj bi dosegel intenziteto 8. stopnje po evropski lestvici. Pri tem je bilo poškodovanih več objektov,  prekinjene so bile komunikacije, cestne povezave, ni bilo električnega toka in vode. Več sto ljudi je ostalo pod ruševinami, od tega je bilo v občini Cerklje 23 mrtvih in 80 ranjenih.

Glavni cilj vaje je bil preveriti pripravljenost za hitro ugotavnjanje posledic potresa, postopke poročanja, sklajevanja in koordinacije med  organi vodenja ter ostalih aktiviranih služb, ki so določeni z načrti zaščite in reševanja.

V sodelovanju z Republiškim in regijskim štabom Civilne zaščite so v skladu s cilji vaje predvideli poškodbe objektov,  število žrtev in poškodovancev, ter pripravili načrt za ukrepanje in sanacijo.


VELIKA PLAKETA OBČINE CERKLJE
21. 9. 2012

PGD Cerklje je ob 120-letnici delovanja za svojo nesebično pomoč in prostovoljno delo prejelo veliko plaketo Občine Cerklje na Gorenjskem. Priznanje je bilo podeljeno na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku, ki je potekala v petek, 21. 9. 2012, v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika. 

          


SREČANJE ČLANIC GASILSKE ZVEZE GORENJSKE
12. 9. 2012

Vzporedno s praznovanjem 120 - letnice je pred OŠ Davorina Jenka Cerklje potekalo srečanje članic Gasilske zveze Gorenjske. Tekmovanja se je udeležilo 66 ekip, ki so izvedle vajo raznoterosti, črpale vodo s staro gasilsko brizgalno in reševale teoretična vprašanja o Cerkljah, PGD Cerklje in GZ Cerklje. Najbolje so se odrezale gasilke iz PGD Prebačevo Hrastje, drugo mesto so osvojile članice PGD Hrušica, tretje pa članice PGD Bukovica.

Več rezultatov si lahko ogledate v prilogi.

Rezultati srečanja članic GZG 2012

     

<stran: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 >