112
GASILCI
HITRE POVEZAVE

KLIC NA 112
PRVI POSREDOVALCI
DEFIBRILATOR
DOHODNINA
INTERVENCIJE
PREVENTIVA
PODPIRAJO NAS

VPRAŠAJTE NAS

KONTAKT

Kontaktni podatki:
PGD Cerklje
Cesta v Polico 41
4207 Cerklje

tel. Poveljnik:
041/706-252
(Janez)

tel. Predsednik:
041/378 - 826 (Marjan)

 

 

Novice in dogodki

 

PREVZEM DEFIBRILATORJA
22. 10. 2015

Na dnevu odprtih vrat smo uradno prevzeli in predstavili nov avtomatski defibrilator, ki smo ga kupili s pomočjo Območnega združenja Rdečega križa Cerklje. Ob prevzemu sta g. Vid Močnik, predsednik RK Cerklje, in Marjan Luskovec, predsednik PGD Cerklje, povedala nekaj besed o sodelovanju med organizacijama nato pa defibrilator z željo, da bi ga čim manj potrebovali, predala v uporabo. Že od spomladi pa je GZ Cerklje bogatejša tudi za šolski komplet, ki vsebuje defibrilator in tri lutke (dojenček, otrok in odrasla oseba). Tako prvi posredovalci lahko kadarkoli nemoteno osvežujemo svoje znanje s "preigravanjem" različnih scenarijev.

           


Obisk učencev OŠ Davorina Jenka
12. 10. 2015

V preteklem tednu so nas ob mesecu požarne varnosti zopet obiskali učenci OŠ Davorina Jenka. Gasilci PGD Cerklje smo jim na kratko predstavili naše delo, razkazali gasilski dom ter vozila in opremo, s katero razpolagamo. Učenci niso mogli skriti svojega navdušenja in zanimanja, zato smo prepričani, da smo s tem še koga navdušili nad gasilstvom.


DAN ODPRTIH VRAT, sobota 17. 10. ob 14h
2. 10. 2015

Gasilci PGD Cerklje v okviru meseca požarne varnosti v soboto, 17.oktobra. 2015, od 14. ure dalje pripravljamo dan odprtih vrat za občane.

Poleg ogleda vozil, opreme in gasilskega doma letos za vas pripravljamo dodatne dejavnosti, pri katerih vam bomo postregli s praktičnimi nasveti, kako še bolje poskrbeti za lastno varnost v različnih situacijah.

Skupaj z nami boste lahko obnovili temeljne postopke oživljanja in spoznali pravilno uporabo avtomatskega defibrilatorja. Pridobljeno znanje boste lahko preizkusili na šolskih napravah.

Predstavili vam bomo delovanje prvih posredovalcev in prikazali njihovo posredovanje.

Poleg tega bomo prikazali gašenje požara na vozilu ter gašenje začetnega požara in maščobno eksplozijo v kuhinji. Vstopili boste lahko v zadimljen prostor in tako spoznali, kakšne so realne okoliščine v primeru požara.

Obiskovalci boste lahko sami preizkusili gašenje začetnih požarov z gasilniki. Imeli boste tudi možnost nakupa, servisiranja in pregleda gasilnih aparatov po akcijskih cenah.

Seveda tudi tokrat nismo pozabili na najmlajše, saj jih bodo v otroškem kotičku čakale pobarvanke in križanke, za nekaj trenutkov pa bodo lahko postali tudi pravi mali gasilci in se preizkusili v gasilskih igrah.

PROGRAM:
od 14.00 dalje:    
- obnovitev temeljnih postopkov oživljanja in uporabe defibrilatorja    
- predstavitev vozil in opreme    
- otroški program    
- možnost nakupa, servisiranja in pregleda gasilnikov

ob 15.00 in 17.00:    
- predstavitev prvih posredovalcev in prikaz posredovanja

ob 15.30:    
 - prikaz gašenja vozila in začetnih požarov ter preizkus uporabe gasilnikov


Se vidimo pri gasilskem domu!

Vljudno vabljeni!


OKTOBER – MESEC POŽARNE VARNOSTI
1. 10. 2015

Letošnje geslo meseca oktobra je: KO ZAGORI, NAJ SE TI VEN MUDI!

V okviru projekta Oktober – mesec požarne varnosti vsako leto oktobra Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije ter Slovenskim združenjem za požarno varstvo pripravi aktivnosti s področja varstva pred požarom za različne ciljne skupine.

Tematika letošnjega meseca požarne varnosti z naslovom Ko zagori, naj se ti ven mudi je namenjena evakuaciji. Z letošnjo akcijo želijo opozoriti otroke in odrasle, naj naredijo načrt evakuacije in skrbijo, da je evakuacijska pot vedno prosta. Podana so tudi navodila, kako ukrepati, če evakuacija ni možna, in kako ravnati po evakuaciji..


V zgibankah in na plakatu so na kratko opisana priporočila kako ukrepati in se najhitreje umakniti na varno, če opazite požar.

-   Letak Če zagori, naj se ti ven mudi!
-   Zgibanka Evakuacija iz stanovanja
-   Zgibanka Če zagori, naj se ti ven mudi!


V ta namen so bili izdelani tudi krajši didaktični filmi o evakuaciji, ki si jih lahko ogledate na spodnjih povezavah.

NAČRT EVAKUACIJE
Didaktični film je namenjen seznanitvi z načrtom evakuacije.

PROSTA EVAKUACIJSKA POT
Didaktični film vas seznani s pomembnostjo proste in prehodne evakuacijske poti.

EVAKUACIJA NI MOGOČA
Didaktični film vas seznani s pravilnim ravnanjem, če evakuacija ni mogoča.

PO EVAKUACIJI
V didaktičnem filmu je prikazano ustrezno ravnanje po evakuaciji.

CELOTEN FILM
Lahko pa si ogledate vse štiri filme, povezane v celoto..


vir: www.sos112.si


Tekmovanje GZ Cerklje
21. 9. 2015

V soboto, 19. 9. 2015, je pri OŠ Davorina Jenka v Cerkljah potekalo tekmovanje Gasilske zveze Cerklje. Tekmovanja se je udeležilo 30 ekip iz 7 društev v GZ Cerklje. Naše društvo je zastopalo 5 ekip, ki so se odlično odrezale. Mladinci so dosegli 1. mesto, pionirji 1. in 3. mesto, člani B 2. in člani A 4. mesto.

Vsem ekipam čestitamo za dosežene rezultate!

REZULTATI:

Pionirji
Pionirke
Mladinci
Mladinke
Članice A
Članice B
Člani A
Člani B
Starejši gasilci
Starejše gasilke


Gasilska šranga
18. 9. 2015

V začetku septembra je v zakonski stan skočil naš član Boštjan. Kot vsi ostali člani se tudi on ni mogel izogniti gasilski šrangi, pa čeprav nam je ušel na Dolenjsko. Za njim smo se odpravili z našim veteranom Steyr-jem in različno gasilsko opremo, s pomočjo katere smo mu pripravili nekaj nalog. Ko sta skupaj z ženo Uršo uspešno dokazala svoje znanje, opravila vse naloge in prestala pogajanja, smo jima izročili darilo in ju z najboljšimi željami pospremili na skupno pot.

     


Oratorij 2015
17. 7. 2015

Gasilci PGD Cerklje že vrsto let v okviru delavnic na cerkljanskem oratoriju predstavljamo svoje delo najmlajšim. Tudi letos smo jim predstavili naše delo in opremo, na koncu pa so se lahko še sami preizkusili v špricanju z gasilsko cevjo.

     


Obisk otrok iz vrtca Murenčki
6. 7. 2015

Kot že nekajkrat prej, so nas tudi letos obiskali otroci iz vrtca Murenčki Cerklje. Otrokom smo predstavili delo gasilcev ter jim razkazali naša vozila in opremo. Tudi sami so se lahko povzpeli v gasilsko vozilo in se preizkusili v ciljanju tarče s pomočjo brentače. Za konec so poprijeli za pravo gasilsko cev ter se posladkali z bonboni.

     


16. orientacijski tek Gasilske zveze Gorenjske
8. 6. 2015

V soboto, 6. 6. 2015 je na Dobračevi potekal 16. orientacijski tek Gasilske zveze Gorenjske. Regijskega tekmovanja so se udeležile tudi 3 ekipe PGD Cerklje.

Za trud in dosežene rezultate jim čestitamo! 

         


28. BARLETOV MEMORIAL
3. 6. 2015

V soboto, 30. maja 2015, smo gasilci PGD Cerklje pred Osnovno šolo Davorina Jenka v Cerkljah organizirali 28. Barletov memorial, tekmovanje v spomin na Frana Barleta, starosto slovenskega gasilstva. Tekmovalo je 82 ekip iz 18 društev, ki so dokazovale svoje znanje, moč in spretnost v petih kategorijah: mladina do 11 let, mladina 12 - 15 let, članice, člani in črpanje vode za rekord.

Rezultati so bili sledeči:

Mladina do 11 let:
1. mesto: PGD Cerklje 1
2. mesto: PGD Hrvatini 1
3. mesto: PGD Lahovče 2

Mladina 12 -15 let:
1. mesto: PGD Zgornji Brnik 2
2. mesto: PGD Lahovče 1
3. mesto: PGD Cerklje 2

Članice:
1. mesto: PGD Zgornji Brnik 1
2. mesto: PGD Prebačevo - Hrastje 1
3. mesto: PGD Štefanja Gora 2

Člani:
1. mesto: PGD Hotemaže 2
2. mesto: PGD Spodnji Brnik 1
3. mesto: PGD Zgornji Brnik 1
3. mesto: PGD Cerklje 1

Rekord (največ načrpane vode):
1. mesto: PGD Cerklje 3
2. mesto: PGD Zgornji Brnik 2
3. mesto: PGD Hotemaže 1


OSTALI REZULTATI 

Mladina do 11 let 
Mladina 12 do 15 let
  Člani 
  Članice 
  Pokal občine 
  Rekord 

     

Tako kot vsako leto, smo tudi letos društvu z največ osvojenimi točkami na tekmovanju podelili pokal Občine Cerklje. Pokal je s precejšnjo prednostjo osvojilo domače društvo.

Vsem ekipam se zahvaljujemo za udeležbo in jim čestitamo za dosežene rezultate. Upamo, da se prihodnje leto zopet srečamo!

<stran: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 >