112
GASILCI
HITRE POVEZAVE

KLIC NA 112
PRVI POSREDOVALCI
DEFIBRILATOR
DOHODNINA
INTERVENCIJE
PREVENTIVA
PODPIRAJO NAS

VPRAŠAJTE NAS

KONTAKT

Kontaktni podatki:
PGD Cerklje
Cesta v Polico 41
4207 Cerklje

tel. Poveljnik:
041/706-252
(Janez)

tel. Predsednik:
041/378 - 826 (Marjan)

 

 

Novice in dogodki

 

10. Orientacijski tek GZ Cerklje
22. 5. 2017

V soboto, 13. 5. 2017, je na Šenturški Gori potekal 10. orientacijski tek GZ Cerklje, ki se ga je udeležilo tudi 7 ekip iz PGD Cerklje. Pripravniki in pionirke so dosegli 1. mesto, pionirji 1. in 2. mesto, mladinke 2. in mladinci 3. in 5. mesto.

Z uvrstitvijo na prvi dve mesti v posamezni kategoriji so se 4 ekipe uvrstile na regijsko tekmovanje.

Rezultati kviza

ORIENTACIJA 2017 - SLIKE


PIONIRKE TRETJE NAJBOLJŠE V SLOVENIJI!
5. 4. 2017

V soboto, 1. aprila, je v Šmartnem pri Litiji potekal že 16. državni kviz gasilske mladine, na katerem se zberejo najboljši mladi gasilci iz vse Slovenije. Pod mentorstvom Tajde Jagodic in Melite Kropivnik je bila tam tudi naša ekipa pionirk, ki so jo sestavljale Anja in Maja Boltežar ter Ana Basej. Dokazale so, da premorejo ogromno teoretičnega znanja, ob glasni podpori navijačev pa so tudi praktične vaje izvedle perfektno. To je bilo dovolj, da so osvojile odlično 3. mesto med kar 38 najboljšimi slovenskimi ekipami! Za izvrsten dosežek smo jim pripravili tudi manjši sprejem ob vrnitvi nazaj v gasilski dom.

Še enkrat iskrene čestitke!

Rezultati

     


18. regijski kviza gasilske mladine GZ Gorenjske
19. 3. 2017

Pet ekip PGD Cerklje, ki so si z dobrimi uvrstitvami na kvizu gasilske mladine GZ Cerklje prislužile nastop na regijskem tekmovanju, se je v soboto, 18.3.2017, udeležilo 18. regijskega kviza gasilske mladine GZ Gorenjske, ki je potekal v Križah pri Tržiču.

Ekipe so se odlično odrezale. Pripravnice so osvojile 12. mesto, mladinci 4. in 5., pionirke pa 1. in 7. Ekipa pionirk si je tako z zmago zagotovila tudi nastop na državnem tekmovanju, ki bo v soboto, 1. aprila, v Šmartnem pri Litiji.

 Vsem čestitamo za dosežene rezultate, pionirkam pa želimo veliko znanja in sreče še na državnem tekmovanju!

     


Kviz GZ Cerklje
11. 3. 2017

V soboto, 11. 3. 2017, je v gasilskem domu v Cerkljah potekal 10. kviz gasilske mladine v organizaciji GZ Cerklje. Na njem je sodelovalo 45 ekip iz sedmih društev v GZ Cerklje.

 Na njem je sodelovalo tudi 10 ekip mladih gasilcev iz PGD Cerklje, ki so dokazale, da premorejo ogromno znanja, poleg tega pa so spretne tudi v praktičnih gasilskih veščinah. Kar pet ekip je v svoji kategoriji zmagalo, še tri pa so zasedle drugo mesto. Najboljše ekipe v absolutni konkurenci bodo čez teden dni zastopale GZ Cerklje na kvizu gorenjske regije in med njimi bodo tudi po dve ekipi pionirjev, mladincev in pripravnikov iz našega društva.

Vsem ekipam čestitamo za dosežene rezultate in jim želimo veliko sreče tudi na regijskem tekmovanju!

Pionirji Pionirji skupno
Mladinci Mladinci skupno
Pripravniki Pripravniki skupno

     


OBČNI ZBOR
24. 1. 2017   

Redni občni zbor bo v soboto, 28. 1. 2017 ob 19. uri v prostorih PGD Cerklje.

 

Člani vljudno vabljeni!


Zaključek leta
29. 12. 2016

V sredo, 28.12.2016, so mentorji za pionirje in mladince pripravili zaključek uspešnega leta 2016. Ob prijetnem druženju so nam čudovito okrasili našo delavnico. Postavili so tudi posebno gasilsko božično drevesce. Ker pa so bili skozi celo leto zelo pridni in so dosegali visoke uvrstitve, jih je tudi letos obiskal Božiček s svojim kosmatim spremstvom in jim razdelil darila. Po kratkem premoru se bodo kmalu začeli pripravljati na nove izzive, ki jih čakajo v prihajajočem letu.

     


KOLEDAR 2017
1. 12. 2016

Spoštovani občani, leto je zopet naokrog. Kot vsa leta vas bodo v prihodnjih dneh obiskali člani PGD Cerklje s koledarji in vas poprosili za prostovoljne prispevke. Zbrani prispevki bodo namenjeni za delovanje društva, usposabljanje operativnih članov ter nakup opreme in  za zagotavljanje vaše in naše varnosti.

Za vaš prispevek se vam že vnaprej lepo zahvaljujemo.

V letošnjem letu se s prošnjo za donatorstvo zopet obračamo tudi na podjetja. Podjetniki, ki bi bili pripravljeni prispevati del sredstev ter se s tem zapisati med podpornike na naši spletni strani, nas lahko kontaktirate na e-mail naslov info@pgd-cerklje.si oziroma telefonske številke objavljene med kontakti.

UO PGD Cerklje


DAN ODPRTIH VRAT
1. 11. 2016

V soboto, 15. oktobra, smo gasilci PGD Cerklje v okviru meseca požarne varnosti pripravili dan odprtih vrat za občane.

Gasilci smo prikazali gašenje začetnega požara in maščobno eksplozijo v kuhinji. Po končanih prikazih so obiskovalci lahko sami preizkusili gašenje z gasilniki.

Obiskovalci so si lahko ogledali vozila in opremo, se usedli v tovornjak in se preizkusili v špricanju z ročnikom. Otroci so se med tem zaposlili z barvanjem pobarvank, reševanjem križank, oblačenjem zaščitne obleke in čelade in zbijanjem tarče z brentačo.

Predstavljena je bila tudi naša nova prikolica in pripadajoča oprema, ki jo imamo razvrščeno v vozičkih, kar nam bo omogočalo lažji transport in hranjenje opreme.

 

​Na dnevu odprtih vrat se nam je pridružil tudi vodnik reševalnega in prvega gasilskega psa v Sloveniji, ki prihaja iz Kluba vodnikov reševalnih psov Kranj in poklicne gasilske enote JZ GRS Kranj. Predstavil je delo s psom in nekaj vaj, v katerih so uživali predvsem otroci. ​

Obiskovalci so se lahko poučili kako pravilno ukrepati ob srčnem zastoju in svoje znanje preizkusili s šolskim defibrilatorjem in lutkami.

Tako kot lani je tudi letos podjetje Gasco poskrbelo za možnost nakupa, servisiranja in pregleda gasilnih aparatov.

     


DAN ODPRTIH VRAT, sobota 15. 10. ob 14h
9. 10. 2016

Gasilci PGD Cerklje v okviru meseca požarne varnosti v soboto, 15. oktobra 2016, od 14. ure dalje pripravljamo dan odprtih vrat za občane.

Poleg predstavitve vozil, opreme in gasilskega doma za vas pripravljamo tudi dodatne aktivnosti. Na dnevu odprtih vrat se nam bo pridružil vodnik reševalnega in prvega gasilskega psa v Sloveniji, ki prihaja iz Kluba vodnikov reševalnih psov Kranj in poklicne gasilske enote JZ GRS Kranj. Predstavil bo delo in reševanje s psom v različnih situacijah.

Skupaj z nami boste lahko obnovili temeljne postopke oživljanja in spoznali pravilno uporabo avtomatskega defibrilatorja. Pridobljeno znanje boste lahko preizkusili na šolskih napravah.

Poleg tega bomo prikazali gašenje začetnega požara in maščobno eksplozijo v kuhinji.

Obiskovalci boste lahko sami preizkusili gašenje začetnih požarov z gasilniki. Imeli boste tudi možnost nakupa, servisiranja in pregleda gasilnih aparatov po akcijskih cenah.

Za najmlajše bo poskrbljeno v otroškem kotičku, za nekaj trenutkov pa bodo lahko postali tudi pravi mali gasilci in se preizkusili v gasilskih igrah.

PROGRAM:
od 14.00 dalje:    
- PREDSTAVITEV PRVEGA GASILSKEGA PSA V SLOVENIJI in prikaz dela reševalnih psov
- obnovitev temeljnih postopkov oživljanja in uporabe defibrilatorja    
- predstavitev vozil in opreme    
- otroški program    
- možnost nakupa, servisiranja in pregleda gasilnikov

ob 15.30:    
 - prikaz gašenja vozila in začetnih požarov ter preizkus uporabe gasilnikov


Se vidimo pri gasilskem domu!

Vljudno vabljeni!


Tekmovanje GZ Cerklje
9. 10. 2016

V soboto, 1. 10. 2016, je pred OŠ Davorina Jenka Cerklje potekalo tekmovanje GZ Cerklje, na katerem je sodelovalo 29 ekip iz 7 društev v zvezi. Naše društvo so zastopale štiri ekipe, ki so se odlično odrezale. Pionirke in mladinci so v svoji kategoriji zasedli prvo mesto, pionirji in člani A pa četrto mesto.

Vsem ekipam čestitamo za dosežene rezultate!

REZULTATI


OKTOBER – MESEC POŽARNE VARNOSTI
2. 10. 2016

Letošnje geslo meseca oktobra je: DELUJMO PREVENTIVNO

Tematika letošnjega meseca požarne varnosti z naslovom DEULUJMO PREVENTIVNO, obravnava področje požarne varnosti in tudi varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Zavedati se moramo, da je preventivno delovanje zelo pomembno. Z ustreznim in pravočasnim ravnanjem lahko preprečimo marsikatero nesrečo ali vsaj zmanjšamo njene posledice. Nekatere nesreče lahko predvidimo in se nanje pripravimo, druge se zgodijo hitro in nas presenetijo. Ob nesreči je pomembno hitro in pravilno ravnanje. Na pričakovano nesrečo se lahko pripravimo, tako da se pravočasno poučimo, kaj lahko naredimo pred nesrečo, s katerimi ukrepi lahko omilimo njene posledice, kako ravnamo med njo in po njej.


Uprava RS za zaščito in reševanje je pripravila različna gradiva z napotki, ki jih lahko najdete na spodnjih povezavah.

- Zgibanka delujmo preventivno
- Apliakcija 112 - napotki
- Spletna hiša Ste storili vse za varen dom?
- Napotki prebivalcem ob nesrečah
- Didaktična igra Delujmo preventivno


vir: www.sos112.si


Gasilska šranga
1. 10. 2016

V začetku septembra je v zakonski stan skočil naš član Jan. Kot vsi ostali člani se tudi on ni mogel izogniti gasilski šrangi. Za njim smo se odpravili z našim veteranom Steyr-jem in različno gasilsko opremo, s pomočjo katere smo mu pripravili nekaj nalog. Ko sta skupaj z ženo Željko uspešno dokazala svoje znanje, opravila vse naloge in prestala pogajanja, smo jima izročili darilo in ju z najboljšimi željami pospremili na skupno pot.

     


Državno tekmovanje v orientaciji 2016
25. 9. 2016

V soboto, 17. 9. 2016, je na Golteh potekalo državno tekmovanje v orientaciji. Tekmovanja se je udeležila tudi naša ekipa pionirk in dosegla 18. mesto, med ekipami s celotne Slovenije.

Za dosežen rezultat jim čestitamo!

     


Janezovih 40
25. 9. 2016

V začetku septembra je v novo desetletje vstopil naš poveljnik Janez. Ob njegovem jubileju smo mu gasilci PGD Cerklje postavili gasilsko okrašen mlaj in se skupaj poveselili ob jedači in pijači.

     


Firefighter Combat Challenge Lesce
23. 9. 2016

V soboto, 27. 8. in nedeljo 28.8.2016, so se štirje naši člani odpravili na letališče v Lescah, kjer je potekalo gasilsko tekmovanje Firefighter Combat Challenge. V soboto so se trije člani pomerili v najtežji kategoriji - posamezniki, kjer so dosegli lepe čase. V nedeljo sta se dva člana udeležila tekmovanja dvojic in se po času uvrstila na odlično 26. mesto od 49 ekip. V zadnji kategoriji, pa so se vsi štirje kot ekipa poskušali prebiti med najboljših 8 v izločilne boje, a jim na žalost ni uspelo.  

              


29. BARLETOV MEMORIAL
5
. 6. 2016

V soboto, 4. junija 2016, smo gasilci PGD Cerklje pred Osnovno šolo Davorina Jenka v Cerkljah organizirali 29. Barletov memorial, tekmovanje v spomin na Frana Barleta, starosto slovenskega gasilstva. Tekmovalo je 96 ekip iz 17 društev, ki so dokazovale svoje znanje, moč in spretnost v petih kategorijah: mladina do 11 let, mladina 12 - 15 let, članice, člani in črpanje vode za rekord.

Rezultati so bili sledeči:

Mladina do 11 let:
1. mesto: PGD Cerklje 1
2. mesto: PGD Lahovče 2
3. mesto: PGD Hotemaže 2

Mladina 12 -15 let:
1. mesto: PGD Cerklje 1
2. mesto: PGD Cerklje 2
3. mesto: PGD Cerklje 3

Članice:
1. mesto: PGD Prebačevo - Hrastje 1
2. mesto: PGD Lahovče 1
3. mesto: PGD Hotemaže 1

Člani:
1. mesto: PGD Hotemaže 3
2. mesto: PGD Cerklje 3
3. mesto: PGD ZGornji Brnik 2

Rekord (največ načrpane vode):
1. mesto: PGD Hotemaže 1
2. mesto: PGD Cerklje 2
3. mesto: PGD Hotemaže 2


OSTALI REZULTATI 

Mladina do 11 let 
Mladina 12 do 15 let
Člani 
  Članice 
  Pokal občine 
  Rekord 

     

Tako kot vsako leto, smo tudi letos društvu z največ osvojenimi točkami na tekmovanju podelili pokal Občine Cerklje. Pokal je s precejšnjo prednostjo osvojilo domače društvo.

Vsem ekipam se zahvaljujemo za udeležbo in jim čestitamo za dosežene rezultate.

Naslednje leto konec maja lepo povabljeni na jubilejni
30. Barletov memorial, ki bo zagotovo nekaj posebnega!


Društveni piknik
4. 6. 2016

V soboto, 4. 6. 2016, smo se po uspešno izpeljanem Barletovem memorialu člani PGD Cerklje zbrali še na tradicionalnem društvenem pikniku. Na pikniku so se nam pridružili naši starši, žene, možje in otroci. Medtem ko smo starejši poklepetali, se družili in spoznavali ob dobri hrani in pijači, so mlajši uživali v športnih aktivnostih in špricanju, večina pa je izkoristila tudi priložnost za vožnjo z gasilskim tovornjakom.


17. orientacijski pohod gasilske mladine GZ Gorenjske
24. 5. 2016

V soboto, 21.5. 2016, je v Naklem potekal 17. orientacijski pohod GZ Gorenjske. Udeležili sta se ga dve ekipi iz PGD Cerklje, ki sta dosegli odlične rezultate. Ekipa pripravnikov je dosegla četrto mesto, ekipa pionirk pa je osvojila prvo mesto. S tem so se pionirke uvrstile na državno tekmovanje, ki bo septembra v Kopru. Obema ekipama čestitamo za dosežene rezultate, pionirkam pa želimo veliko sreče na državnem tekmovanju!


Rezultati kviza

               


PGD Cerklje zmagovalec akcije radi delamo dobro
24. 5. 2016

V aprilu je v prodajalni Mercator market Cerklje potekala dobrodelna akcija Radi delamo dobro. Kupci so svoj glas lahko namenili eni od sledečih organizacij: Društvo upokojencev Cerklje, Marijin vrtec Cerklje ali PGD Cerklje.

V petek, 13. maja je potekala uradna razglasitev zmagovalca akcije in predaja nagrad. Največ glasov je prejelo PGD Cerklje in si s tem prislužilo donacijo v višini 1000 EUR, ki jo prispeva Mercator d.d. Prejeto donacijo bomo namenili za nakup novih zaščitnih rokavic in tako poskrbeli za varnost naših operativnih gasilcev.

Zahvaljujemo se Mercatorju za podarjena sredstva, osebju Mercator marketa Cerklje za dobro sodelovanje, predvsem pa vsem vam, ki ste nam namenili svoj glas.

       


9. Orientacijski tek GZ Cerklje
17. 5. 2016

V soboto, 14. 5. 2016, je na Šenturški Gori potekal 9. orientacijski tek GZ Cerklje, ki se ga je udeležilo tudi 11 ekip iz PGD Cerklje. Pripravnice in pripravniki so dosegli dve 1. mesti, pionirke in pionirji  2., 3. in 4. mesto, mladinci 4. 5. in 6. mesto in mladinke 3. mesto.

Z uvrstitvijo na prvi dve mesti v posamezni kategoriji so se 3 ekipe uvrstile na tekmovanje GZ Gorenjske, ki bo v soboto, 21. 5. v Naklem.

Rezultati kviza

 

Sv. Florjan
17. 5. 2016

V sredo, 4. maja, je godoval zavetnik gasilcev Sv. Florjan. Ob tej priložnosti smo se gasilci iz PGD Cerklje in PGD Zgornji Brnik zbrali pred gasilskim domom v Cerkljah. V postroju smo nato odkorakali do farne cerkve Marije Vnebovzete v Cerkljah, kjer smo se udeležili maše za gasilce, ki jo je daroval gospod župnik Stanislav Gradišek. Gospodu župniku se zahvaljujemo za darovano mašo, vsem gasilcem pa za udeležbo!

 


 

Barletov memorial razpis 2016
  Barletov memorial navodila člani
  Barletov memorial navodila članice
  Barletov memorial navodila mladina 12 do 15 let
  Barletov memorial navodila mladina do 11 let
     
     


Cirilovih 50
5. 5. 2016

V aprilu se je z Abrahamom srečal naš član Ciril. V ta namen smo mu gasilci PGD Cerklje postavili primerno okrašen mlaj, nato pa ob jedači in pijači z njim pričakali vstop v novo desetletje.

     


RADI DELAMO DOBRO!
10. 4. 2016

Gasilci PGD Cerklje smo se v okviru Mercatorjeve akcije Radi delamo v soboto, 9. 4. predstavili pred trgovino Mercator Market v Cerkljah. Predstavili smo delovanje prvih posredovalcev in seznanili prisotne kako ukrepati v primeru, ko oseba doživi srčni zastoj. Prisotnim smo prikazali temeljne postopke oživljanja in uporabo avtomatskega defibrilatorja (AED).

Vabljeni v trgovino Mercator Market, kjer lahko glasujete za naše društvo. Glasovanje poteka do 30.4.

Priporočamo se za vaše glasove!

         


15. državni kviz gasilske mladine
9. 4. 2016

V soboto, 2. 4. 2016, je v Ivančni Gorici potekal 15. državni kviz gasilske mladine. Kviza se je udeležila tudi naša ekipa pionirjev in doselga 22. mesto med ekipami s celotne Slovenije.

Čestitamo za dosežen rezultat!


RADI DELAMO DOBRO!
8. 4. 2016

V okviru Mercatorjeve akcije Radi delamo dobro, bo v soboto, 9. 4. ob 11. uri pred trgovino Mercator Market Cerklje, predstavitev in prikaz dela prvih posredovalcev. Seznanili vas bomo s temeljnimi postopki oživljanja (TPO) in uporabo avtomatskega defibrilatorja (AED).

Z vsakim nakupom pridobite žeton, s katerim lahko glasujete za naše društvo. Glasovanje poteka do 30.4.

Priporočamo se za vaše glasove!


Kviz GZ Gorenjske
15. 3. 2015

V soboto, 12. 3. 2015, je v Lescah potekal 17. regijski kviz gasilske mladine v organizaciji GZ Gorenjske. Na njem so sodelovalte tudi 3 ekipe PGD Cerklje, ki so dosegle odlične rezultate. Ekipa pionirjev je dosegla 1. mesto, pripravniki 5. in ekipa mladincev 9. mesto.

Pionirji so se s 1. mestom uvrstili naprej na državno tekmovanje, ki bo v Ivančni gorici, v soboto 2. aprila.

Vsem čestitamo za dosežene rezultate, ter držimo pesti za pionirje!

Rezultati kviza GZ Gorenjske:

Pionirji
Mladinci
Pripravniki

     
 


Član PGD Cerklje prejemnik Bronastega znaka Civilne zaščite
10. 3. 2016

Član PGD Cerklje Jan Kožuh je 10. 3. na regijski slovesnosti ob dnevu Civilne zaščite v Žireh prejel Bronasti znak Civilne zaščite. Priznanje je bilo podeljeno za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči.


Kviz GZ Cerklje
5. 3. 2015

V soboto, 5. 3. 2015, je v gasilskem domu v Cerkljah potekal 9. kviz gasilske mladine v organizaciji GZ Cerklje. Na njem je sodelovalo 45 ekip iz osmih društev v GZ Cerklje.

PGD Cerklje je zastopalo 10 ekip, ki so se odlično odrezale. Dosegle so 4 prva in tretje mesto. Po dve najboljši ekipi v absolutni razvrstitvi v kategoriji pionirjev, mladincev in pripravnikov sta se uvrstili na regijsko tekmovanje, tako da bo tam GZ Cerklje zastopale 3 ekipe PGD Cerklje.

Vsem ekipam čestitamo za dosežene rezultate!

Rezultati kviza GZ Cerklje:

Pionirji
Mladinci
Pripravniki


OBČNI ZBOR
17. 1. 2016

Redni občni zbor bo v soboto, 30. 1. 2016 ob 19. uri v prostorih PGD Cerklje.

Člani vljudno vabljeni!


Božiček na obisku
10.  1. 2016

V petek, 19.12.2015, so mentorji za pionirje in mladince pripravili zaključek uspešnega leta 2015. Ob prijetnem druženju so nam čudovito okrasili našo delavnico. Postavili so tudi posebno gasilsko božično drevesce. Ker pa so bili skozi celo leto zelo pridni in so dosegali visoke uvrstitve, jih je tudi letos obiskal njihov dolgoletni prijatelj Božiček s svojim kosmatim spremstvom: dvema jelenčkoma, in jim razdelil darila. Ker želijo, da jih jih ob koncu leta zopet obišče, se bodo kmalu začeli pripravljati na nove izzive, ki jih čakajo v prihajajočem letu.

     


Ivanovih 80
13. 11. 2015

V začetku decembra je svoj okrogli jubilej praznoval naš član Ivan. Ob vstopu v novo desetletje smo mu čestitali tudi člani PGD Cerklje in mu ob tej priložnosti postavili primerno okrašen mlaj.

     


KOLEDAR 2016
30. 11. 2015

Spoštovani občani, leto je zopet naokrog. Kot vsa leta vas bodo v prihodnjih dneh obiskali člani PGD Cerklje s koledarji in vas poprosili za prostovoljne prispevke. Zbrani prispevki bodo namenjeni za delovanje društva, usposabljanje operativnih članov ter nakup opreme in  za zagotavljanje vaše in naše varnosti.

Za vaš prispevek se vam že vnaprej lepo zahvaljujemo.

V letošnjem letu se s prošnjo za donatorstvo zopet obračamo tudi na podjetja. Podjetniki, ki bi bili pripravljeni prispevati del sredstev ter se s tem zapisati med podpornike na naši spletni strani, nas lahko kontaktirate na e-mail naslov info@pgd-cerklje.si oziroma telefonske številke objavljene med kontakti.

UO PGD Cerklje


DAN ODPRTIH VRAT
23. 10. 2015

V soboto, 17. oktobra, smo gasilci PGD Cerklje v okviru meseca požarne varnosti pripravili dan odprtih vrat za občane.

Obiskovalci so si lahko ogledali vozila in opremo, se usedli v tovornjak in se preizkusili v špricanju z ročnikom. Otroci so se med tem zaposlili z barvanjem pobarvank, reševanjem križank, oblačenjem zaščitne obleke in čelade in zbijanjem tarče z brentačo.

Gasilci smo prikazali gašenje začetnega in razvitega požara na vozilu ter gašenje požara in maščobno eksplozijo v kuhinji. Po končanih prikazih so obiskovalci lahko sami preizkusili gašenje z gasilniki ali pa vstopili v zadimljen prostor in tako spoznali, kakšne so realne okoliščine v primeru požara.

Skozi cel dan, predvsem pa po obeh prikazih posredovanja prvih posredovalcev, je bilo veliko zanimanja za obnavljanje temeljnih postopkov oživljanja in uporabo avtomatskega defibrilatorja. Obiskovalcem smo najprej predstavili pravilno ukrepanje, nato pa so pridobljeno znanje preverili s šolskimi lutkami in defibrilatorjem.

 


Tako kot lani je tudi letos podjetje Gasco poskrbelo za možnost nakupa, servisiranja in pregleda gasilnih aparatov.

     

<stran: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 >